Leuke activiteiten voor thuis met je kinderen

Soms is thuisblijven gewoon erg fijn. Dan is het leuk om samen met je kind dingen te doen zoals knutselen of lekkere recepten te koken/bakken.

Liedjes & Versjes

Winterliedjes

Winterliedjes|De winter is een bijzonder seizoen, je keert naar binnen en verlangt naar de zon, tenzij het echt koud wordt dan verlang je in ene naar ijs en sneeuw. Ook deze kinderliedjes gaan over die prachtige winter, met sneeuwballen, sneeuwpoppen en natuurlijk schaatsen en sleeën

Winterliedjes

De winter is een bijzonder seizoen, je keert naar binnen en verlangt naar de zon, tenzij het echt koud wordt dan verlang je in ene naar ijs en sneeuw. Ook deze kinderliedjes gaan over die prachtige winter, met sneeuwballen, sneeuwpoppen en natuurlijk schaatsen en sleeën

Koken

Paprikasoep met chips

Paprikasoep met chips|Als je vaak een negatieve reactie krijgt op je antwoord, wat er vanavond gegeten wordt, dan is deze soep een uitkomst. De eerste keer dat ik zei dat we soep met chips gingen eten, keken twee verbaasde ogen mij aan en hoorde ik alleen maar 'echt'. Bovendien is deze soep heerlijk en nog gezond ook.

Paprikasoep met chips

Als je vaak een negatieve reactie krijgt op je antwoord, wat er vanavond gegeten wordt, dan is deze soep een uitkomst. De eerste keer dat ik zei dat we soep met chips gingen eten, keken twee verbaasde ogen mij aan en hoorde ik alleen maar 'echt'. Bovendien is deze soep heerlijk en nog gezond ook.

Knutselen

Maak leuke poppetjes van oude sokken | deel 2

Maak leuke poppetjes van oude sokken | deel 2|In het vorige artikel kon je lezen en zien hoe je van een oude sok, een leuk poppetje kunt maken met een bolletje als hoofd. In dit artikel laten we zien hoe je van een sokpop kunt maken die ook kan praten.<br>Op de textiellijm na, kun je deze pop helemaal maken met spullen die je al in huis hebt.

Maak leuke poppetjes van oude sokken | deel 2

In het vorige artikel kon je lezen en zien hoe je van een oude sok, een leuk poppetje kunt maken met een bolletje als hoofd. In dit artikel laten we zien hoe je van een sokpop kunt maken die ook kan praten.
Op de textiellijm na, kun je deze pop helemaal maken met spullen die je al in huis hebt.

Knutselen

Maak leuke poppetjes van oude sokken | deel 1

Maak leuke poppetjes van oude sokken | deel 1|Kindervoetjes groeien snel, en daarmee ook de stapel sokken die je kind niet meer past. Je kunt de sokken natuurlijk weggooien of weggeven, maar je kunt er ook hele leuke handpoppetjes mee maken. In dit artikel kun je lezen en zien, hoe je zelf van die leuke sokpoppen kunt maken.

Maak leuke poppetjes van oude sokken | deel 1

Kindervoetjes groeien snel, en daarmee ook de stapel sokken die je kind niet meer past. Je kunt de sokken natuurlijk weggooien of weggeven, maar je kunt er ook hele leuke handpoppetjes mee maken. In dit artikel kun je lezen en zien, hoe je zelf van die leuke sokpoppen kunt maken.

Spelletjes

Maak je eigen Mikado Spelletje

Maak je eigen Mikado Spelletje|Mikado is een leuk en snel spelletje, ideaal om de tijd te vullen als je even moet wachten. En wat is er nu leuker dan met een spelletje te spelen dat je zelf hebt gemaakt. Dit spelletje is bijna gratis te maken als je al wat stiften in huis hebt. Want je koopt al 100 satestokjes voor ca. 50 cent.

Maak je eigen Mikado Spelletje

Mikado is een leuk en snel spelletje, ideaal om de tijd te vullen als je even moet wachten. En wat is er nu leuker dan met een spelletje te spelen dat je zelf hebt gemaakt. Dit spelletje is bijna gratis te maken als je al wat stiften in huis hebt. Want je koopt al 100 satestokjes voor ca. 50 cent.


Bakken

Hartige kerstboom van bladerdeeg

Hartige kerstboom van bladerdeeg|Het leuke van deze hartige kerstboom is dat je kind het helemaal zelf kan maken (met een beetje begeleiding). Het is leuk om te maken en lekker om op te smikkelen. En trots dat ze zijn als ze zelf zo'n mooie kerstboom hebben gemaakt.

Hartige kerstboom van bladerdeeg

Het leuke van deze hartige kerstboom is dat je kind het helemaal zelf kan maken (met een beetje begeleiding). Het is leuk om te maken en lekker om op te smikkelen. En trots dat ze zijn als ze zelf zo'n mooie kerstboom hebben gemaakt.

Knutselen

Herfstdecoratie van vilten eikeltjes

Herfstdecoratie van vilten eikeltjes|Kinderen zijn vaak nog heel erg zintuigelijk ingesteld en met het maken van vilten balletjes kunnen ze hun lol op. Het vilten balletje is de basis voor deze grappige en mooie vilten eikeltjes, maar je kunt er bijvoorbeeld ook mee knikkeren of een sneeuwpopje maken. Kortom leuk om te leren en te doen

Herfstdecoratie van vilten eikeltjes

Kinderen zijn vaak nog heel erg zintuigelijk ingesteld en met het maken van vilten balletjes kunnen ze hun lol op. Het vilten balletje is de basis voor deze grappige en mooie vilten eikeltjes, maar je kunt er bijvoorbeeld ook mee knikkeren of een sneeuwpopje maken. Kortom leuk om te leren en te doen

Knutselen

Maak een ketting van zelfgemaakte vilten kralen

Maak een ketting van zelfgemaakte vilten kralen|Wol is een prachtig en fijn materiaal om mee te werken. En in dit artikel kun je lezen hoe je van wol mooie kralen kunt maken om vervolgens een ketting te maken. Het is een intensief werkje, maar dan krijg je wel iets bijzonders.

Maak een ketting van zelfgemaakte vilten kralen

Wol is een prachtig en fijn materiaal om mee te werken. En in dit artikel kun je lezen hoe je van wol mooie kralen kunt maken om vervolgens een ketting te maken. Het is een intensief werkje, maar dan krijg je wel iets bijzonders.

Traktaties

Lekkere en gezonde traktatie : paddestoel van appel

Lekkere en gezonde traktatie : paddestoel van appel|De herfst is nu echt begonnen, het seizoen van o.a. de oogst en de paddestoelen. In deze traktatie komen ze mooi samen. Neem een mooie rode appel, poets hem op en maak er een prachtige paddestoel van.<br>Leuk als traktatie, maar ook leuk als verrassing in de broodtrommel

Lekkere en gezonde traktatie : paddestoel van appel

De herfst is nu echt begonnen, het seizoen van o.a. de oogst en de paddestoelen. In deze traktatie komen ze mooi samen. Neem een mooie rode appel, poets hem op en maak er een prachtige paddestoel van.
Leuk als traktatie, maar ook leuk als verrassing in de broodtrommel

Spelletjes

Maak je eigen springspelletje met papieren kikkers

Maak je eigen springspelletje met papieren kikkers|Dit is een ideaal spelletje om wat tijd te overbruggen of om gewoon te ervaren dat je met bijna niets ook lol kan hebben. Het enige wat je nodig hebt is papier en iets om in, op, of overheen te springen. Het papier kun je kopen maar je kunt bijvoorbeeld ook een cover van een tijdschrift gebruiken

Maak je eigen springspelletje met papieren kikkers

Dit is een ideaal spelletje om wat tijd te overbruggen of om gewoon te ervaren dat je met bijna niets ook lol kan hebben. Het enige wat je nodig hebt is papier en iets om in, op, of overheen te springen. Het papier kun je kopen maar je kunt bijvoorbeeld ook een cover van een tijdschrift gebruiken


Spelletjes

Maak je eigen dominospel

Maak je eigen dominospel|Domino is typisch zo'n spelletje wat je op verschillende niveau's kunt spellen, en makkelijk mee te nemen is wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat. En wat is er leuker dan domino te spelen met afbeeldingen of kleuren doe je zelf leuk vind. Maak met je en/of voor je kind dit leuke spel.

Maak je eigen dominospel

Domino is typisch zo'n spelletje wat je op verschillende niveau's kunt spellen, en makkelijk mee te nemen is wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat. En wat is er leuker dan domino te spelen met afbeeldingen of kleuren doe je zelf leuk vind. Maak met je en/of voor je kind dit leuke spel.

Tekenen & Schilderen

Hoe maak je een tovertekening met Kaarsvet en Ecoline?

Hoe maak je een tovertekening met Kaarsvet en Ecoline?|Veel kinderen vinden het leuk om te tekenen. Maar wat nu als je van te voren niet weet wat je gaat tekenen. Verras je kind met zo'n tovertekening en geniet van de verbazing. Ook leuk voor kinderen onder elkaar, de één maakt een tovertekening voor de ander. Fijne activiteit voor een regenachtige dag.

Hoe maak je een tovertekening met Kaarsvet en Ecoline?

Veel kinderen vinden het leuk om te tekenen. Maar wat nu als je van te voren niet weet wat je gaat tekenen. Verras je kind met zo'n tovertekening en geniet van de verbazing. Ook leuk voor kinderen onder elkaar, de één maakt een tovertekening voor de ander. Fijne activiteit voor een regenachtige dag.

Liedjes & Versjes

Lente liedjes

Lente liedjes|Hier vind je teksten van allerlei lente liedjes die je samen met je kind kunt zingen wanneer je bijvoorbeeld je bijvoorbeeld naar buiten trekt voor een lekkere picknick, of door de weilanden fietst. o.a met Lammetje, lammetje, Lente, Zaadje in de grond, Er liggen bolletjes in de grond en meer...

Lente liedjes

Hier vind je teksten van allerlei lente liedjes die je samen met je kind kunt zingen wanneer je bijvoorbeeld je bijvoorbeeld naar buiten trekt voor een lekkere picknick, of door de weilanden fietst. o.a met Lammetje, lammetje, Lente, Zaadje in de grond, Er liggen bolletjes in de grond en meer...

Proefjes

Maak je eigen mandarijnlichtje

Maak je eigen mandarijnlichtje|Wist je dat je een kaars kunt maken van een mandarijn en een beetje olie?<br>Echt een leuk proefje voor de wat oudere kinderen, al is ouderlijk toezicht bij dit proefje wel verstandig, voor de kleinere kinderen is het ook een leuk proefje maar dan vooral als toeschouwer.

Maak je eigen mandarijnlichtje

Wist je dat je een kaars kunt maken van een mandarijn en een beetje olie?
Echt een leuk proefje voor de wat oudere kinderen, al is ouderlijk toezicht bij dit proefje wel verstandig, voor de kleinere kinderen is het ook een leuk proefje maar dan vooral als toeschouwer.

Knutselen

Paaseitjes versieren

Paaseitjes versieren|Pasen komt eraan, een van de leukste feesten voor de kleintjes, door hun fantasiewereld kunnen ze echt verlangen naar de paashaas en het zoeken naar eieren, in dit artikel lees je hoe je met je kleintje zelf mooie eieren kunt knutselen, leuk om aan een hazelaar-tak te hangen of bij het paasontbijt.

Paaseitjes versieren

Pasen komt eraan, een van de leukste feesten voor de kleintjes, door hun fantasiewereld kunnen ze echt verlangen naar de paashaas en het zoeken naar eieren, in dit artikel lees je hoe je met je kleintje zelf mooie eieren kunt knutselen, leuk om aan een hazelaar-tak te hangen of bij het paasontbijt.


Koken

Recept voor zelfgemaakte bieten humus

Recept voor zelfgemaakte bieten humus|Met dit recept kun je lekkere bieten humus maken, lekker voor op brood of naast de maaltijd. Wanneer je kind het leuk vind om te helpen in de keuken, is dit ook een leuk recept, want het is niet moeilijk en je eigen gemaakte eten smaakt natuurlijk altijd lekker.

Recept voor zelfgemaakte bieten humus

Met dit recept kun je lekkere bieten humus maken, lekker voor op brood of naast de maaltijd. Wanneer je kind het leuk vind om te helpen in de keuken, is dit ook een leuk recept, want het is niet moeilijk en je eigen gemaakte eten smaakt natuurlijk altijd lekker.

Knutselen

Natuur Collage maken

Natuur Collage maken|Is het buiten niet zo lekker... Laat je kind dan eens een mooie natuur-collage maken! Het enige dat je nodig hebt is een stuk karton, plaatjes van de natuur en een beetje hobby-lijm.<br>Eventueel kun je de afbeeldingen nog aanvullen met herfstblaadjes, bloemblaadjes of veertjes.

Natuur Collage maken

Is het buiten niet zo lekker... Laat je kind dan eens een mooie natuur-collage maken! Het enige dat je nodig hebt is een stuk karton, plaatjes van de natuur en een beetje hobby-lijm.
Eventueel kun je de afbeeldingen nog aanvullen met herfstblaadjes, bloemblaadjes of veertjes.

Liedjes & Versjes

Slaapliedjes

Slaapliedjes|Hier vind je een overzicht van allerlei slaapliedjes, met onder meer 'Achter kleine donkere wolkjes', 'De bloempjes gingen slapen', 'Ga maar lekker slapen, 'Naar bed, naar bed, zei Duimelot' en natuurlijk 'Slaap kindje slaap'.

Slaapliedjes

Hier vind je een overzicht van allerlei slaapliedjes, met onder meer 'Achter kleine donkere wolkjes', 'De bloempjes gingen slapen', 'Ga maar lekker slapen, 'Naar bed, naar bed, zei Duimelot' en natuurlijk 'Slaap kindje slaap'.

Spelletjes

Maak je eigen mik-spelletje van wc-papier-rolletjes

Maak je eigen mik-spelletje van wc-papier-rolletjes|Voor de kleintjes is dit een leuk spelletje om leren mikken en bijvoorbeeld kleuren of vormen te leren, maar voor de oudere kinderen, is het leuk om te spelen, en leuk om te maken, want met deze basistechniek kun je helemaal je eigenspel maken met je eigen regels.

Maak je eigen mik-spelletje van wc-papier-rolletjes

Voor de kleintjes is dit een leuk spelletje om leren mikken en bijvoorbeeld kleuren of vormen te leren, maar voor de oudere kinderen, is het leuk om te spelen, en leuk om te maken, want met deze basistechniek kun je helemaal je eigenspel maken met je eigen regels.

Knutselen

Lekker experimenteren met klei en rietjes

Lekker experimenteren met klei en rietjes|Knutselen hoeft niet altijd iets 'zinnigs' op te leveren of ergens op te lijken. Soms is het gewoon fijn om te voelen en te experimenteren met materialen. Klei is een leuk materiaal, al moeten sommige kleine kinderen even wennen aan de vieze handjes, maar daarna kunnen de mooiste creaties ontstaan.

Lekker experimenteren met klei en rietjes

Knutselen hoeft niet altijd iets 'zinnigs' op te leveren of ergens op te lijken. Soms is het gewoon fijn om te voelen en te experimenteren met materialen. Klei is een leuk materiaal, al moeten sommige kleine kinderen even wennen aan de vieze handjes, maar daarna kunnen de mooiste creaties ontstaan.


Knutselen

Kaarsen versieren met bijenwas

Kaarsen versieren met bijenwas|Bijenwas is een fijn materiaal om mee te werken.<br>Doordat het warm wordt in je handen kun je er figuren mee maken (kleien), maar ook heel goed gebruiken om kaarsen mee te versieren, zeker als je de bijenwas-folie gebruikt. <br>Leuk om weg te geven of om zelf van te genieten.

Kaarsen versieren met bijenwas

Bijenwas is een fijn materiaal om mee te werken.
Doordat het warm wordt in je handen kun je er figuren mee maken (kleien), maar ook heel goed gebruiken om kaarsen mee te versieren, zeker als je de bijenwas-folie gebruikt.
Leuk om weg te geven of om zelf van te genieten.

Knutselen

Toveren met wasco, plakkaatverf en een krabbertje

Toveren met wasco, plakkaatverf en een krabbertje|Deze techniek bestaat al heel lang, maar hij blijft leuk. Eerst vul je een vel papier helemaal met wasco (vet krijt) en vervolgens schilder je hier overheen met plakkaatverf.<br>Als de verf gedroogd is krab je met een krabbertje de verf weg, en ontstaat er een onvoorspelbare tekening.

Toveren met wasco, plakkaatverf en een krabbertje

Deze techniek bestaat al heel lang, maar hij blijft leuk. Eerst vul je een vel papier helemaal met wasco (vet krijt) en vervolgens schilder je hier overheen met plakkaatverf.
Als de verf gedroogd is krab je met een krabbertje de verf weg, en ontstaat er een onvoorspelbare tekening.

Koken

Glühwein (voor kinderen)

Glühwein (voor kinderen)|Glühwein is echt een drankje voor de winter, bij het skiën of schaatsen, maar ook lekker bij kerst en nieuwjaar. Deze Glühwein is speciaal voor kinder gemaakt met appelsap i.p.v. wijn.<br>Lekker warm en met een heerlijke smaak.<br>Ook leuk als alternatief voor je gasten die geen alcohol drinken.

Glühwein (voor kinderen)

Glühwein is echt een drankje voor de winter, bij het skiën of schaatsen, maar ook lekker bij kerst en nieuwjaar. Deze Glühwein is speciaal voor kinder gemaakt met appelsap i.p.v. wijn.
Lekker warm en met een heerlijke smaak.
Ook leuk als alternatief voor je gasten die geen alcohol drinken.

Knutselen

Maak je eigen glitterlijm

Maak je eigen glitterlijm|In een aantal artikelen word er gebruik gemaakt van zelfgemaakte glitterlijm. In dit artikel met video kun je zien hoe je zelf glitterlijm kunt maken en hoe je deze makkelijk kunt bewaren voor een andere keer, ook zie je hoe je in enkele minuten glitterlijm kunt maken. Leuk voor als finishing touch.

Maak je eigen glitterlijm

In een aantal artikelen word er gebruik gemaakt van zelfgemaakte glitterlijm. In dit artikel met video kun je zien hoe je zelf glitterlijm kunt maken en hoe je deze makkelijk kunt bewaren voor een andere keer, ook zie je hoe je in enkele minuten glitterlijm kunt maken. Leuk voor als finishing touch.

Bakken

Maak dit lekkere Kerstkoekje Vanillekipferl

Maak dit lekkere Kerstkoekje Vanillekipferl|Dit is een echt kerstkoekje dat o.a veel gegeten wordt in Duitsland en Oostenrijk tijdens de kerstdagen.<br>Het is een lekker knapperig koekje dat er niet alleen lekker uit ziet, maar ook heel lekker smaakt. In dit artikel vind je het recept.

Maak dit lekkere Kerstkoekje Vanillekipferl

Dit is een echt kerstkoekje dat o.a veel gegeten wordt in Duitsland en Oostenrijk tijdens de kerstdagen.
Het is een lekker knapperig koekje dat er niet alleen lekker uit ziet, maar ook heel lekker smaakt. In dit artikel vind je het recept.


Knutselen

Maak een sneeuwvlok van papier

Maak een sneeuwvlok van papier |Knutselen hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn en je hebt ook niet altijd van alles nodig om iets leuks en moois te maken.<br>Bijna iedereen heeft de spullen voor de sneeuwvlok wel in huis.<br>Met deze basis kun je bijv. ook een mooie slinger maken of decoratie voor op het raam of in de boom.

Maak een sneeuwvlok van papier

Knutselen hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn en je hebt ook niet altijd van alles nodig om iets leuks en moois te maken.
Bijna iedereen heeft de spullen voor de sneeuwvlok wel in huis.
Met deze basis kun je bijv. ook een mooie slinger maken of decoratie voor op het raam of in de boom.

Liedjes & Versjes

Kerstliedjes

Kerstliedjes|Hier vind je een overzicht met teksten van kerstliedjes, leuk om met je kind(eren) te zingen. <br>Met o.a 'Stille nacht', 'Oh Denneboom', 'Er is een kindeke geboren op aard', 'Er is een roos ontsprongen', 'Heel lang gelden', 'Stil nu', 'De herdertjes lagen bij nachte' en meer.

Kerstliedjes

Hier vind je een overzicht met teksten van kerstliedjes, leuk om met je kind(eren) te zingen.
Met o.a 'Stille nacht', 'Oh Denneboom', 'Er is een kindeke geboren op aard', 'Er is een roos ontsprongen', 'Heel lang gelden', 'Stil nu', 'De herdertjes lagen bij nachte' en meer.

Knutselen

Maak je eigen Adventskalender met of voor je kind

Maak je eigen Adventskalender met of voor je kind|December is de maand van de feesten en verwachting, eerst is er Sinterklaas en daarna kerst en nieuwjaar. Met deze adventskalender kan je kind of kinderen de tijd ervaren en verlangen naar de kerst door elke dag het sterretje te verplaatsen of bij te plakken. En op de 24e verschijnt de afbeelding.

Maak je eigen Adventskalender met of voor je kind

December is de maand van de feesten en verwachting, eerst is er Sinterklaas en daarna kerst en nieuwjaar. Met deze adventskalender kan je kind of kinderen de tijd ervaren en verlangen naar de kerst door elke dag het sterretje te verplaatsen of bij te plakken. En op de 24e verschijnt de afbeelding.

Bakken

Maak je eigen pepernoten (zonder suiker)

Maak je eigen pepernoten (zonder suiker)|Sinterklaas is het feest met de pepernoten, en deze zijn er in vele soorten en maten. In dit artikel een recept van heerlijke puur natuur pepernoten. In plaats van suiker wordt er gebruik gemaakt van Oerzoet een zoetmiddel van ongeraffineerd suikerrietsap.

Maak je eigen pepernoten (zonder suiker)

Sinterklaas is het feest met de pepernoten, en deze zijn er in vele soorten en maten. In dit artikel een recept van heerlijke puur natuur pepernoten. In plaats van suiker wordt er gebruik gemaakt van Oerzoet een zoetmiddel van ongeraffineerd suikerrietsap.

Knutselen

Maak een Mijter van Sinterklaas

Maak een Mijter van Sinterklaas|Maak samen met je zoon of dochter een mooie mijter van Sinterklaas.<br>gemaakt van gekleurd karton, crêpe-papier en behangerslijm.<br>Samen met de pieten-muts uit het vorige artikel, heb je alles in huis voor een leuke verkleed partij of om de sint te gaan helpen als hulp-sinterklaas.

Maak een Mijter van Sinterklaas

Maak samen met je zoon of dochter een mooie mijter van Sinterklaas.
gemaakt van gekleurd karton, crêpe-papier en behangerslijm.
Samen met de pieten-muts uit het vorige artikel, heb je alles in huis voor een leuke verkleed partij of om de sint te gaan helpen als hulp-sinterklaas.


Knutselen

Maak je eigen pietenmuts

Maak je eigen pietenmuts|Kinderen zitten vaak in hun fantasie en rond deze tijd van het jaar, zitten ze veel in de rol van 'zwarte' Piet en Sinterklaas.<br>Maak een mooie pietenmuts van papier en crêpe-papier, leuk om te doen en je kunt er daarna ook nog mee spelen.

Maak je eigen pietenmuts

Kinderen zitten vaak in hun fantasie en rond deze tijd van het jaar, zitten ze veel in de rol van 'zwarte' Piet en Sinterklaas.
Maak een mooie pietenmuts van papier en crêpe-papier, leuk om te doen en je kunt er daarna ook nog mee spelen.

Knutselen

Maak een knikkerspel van hout

Maak een knikkerspel van hout|In dit artikel kun je lezen en zien hoe je een knikkerspel kunt maken van hout. Leuk voor de wat ouder kinderen, want die kunnen dit zelf maken. Bij de kleinere kinderen kunnen de ouders over grotere broer of zus een beetje helpen. <br>(inclusief sjabloon en video)

Maak een knikkerspel van hout

In dit artikel kun je lezen en zien hoe je een knikkerspel kunt maken van hout. Leuk voor de wat ouder kinderen, want die kunnen dit zelf maken. Bij de kleinere kinderen kunnen de ouders over grotere broer of zus een beetje helpen.
(inclusief sjabloon en video)

Liedjes & Versjes

Sinterklaasliedjes, oude en nieuwe stijl

Sinterklaasliedjes, oude en nieuwe stijl|Er gebeurt veel op het gebied van het sinterklaasfeest, Zwarte pieten, geveegde of gekleurde pieten, oude of nieuwe liedjes. Laten we vooral zorgen dat de kinderen een leuke tijd beleven.<br>Hier vind je een lijst met teksten van sinterklaasliedjes, een deel staat er ook in de nieuwe versie.

Sinterklaasliedjes, oude en nieuwe stijl

Er gebeurt veel op het gebied van het sinterklaasfeest, Zwarte pieten, geveegde of gekleurde pieten, oude of nieuwe liedjes. Laten we vooral zorgen dat de kinderen een leuke tijd beleven.
Hier vind je een lijst met teksten van sinterklaasliedjes, een deel staat er ook in de nieuwe versie.

Knutselen

Het spinnetje

Het spinnetje|Dit versje is een echte herfstfavoriet. De kinderen genieten zichtbaar als je met een klein spinnenwebje (gemaakt van een kastanje, naalden en zilverdraad) laat zien hoe het spinnetje zijn webje weeft. Ook leuk om thuis te doen:

Het spinnetje

Dit versje is een echte herfstfavoriet. De kinderen genieten zichtbaar als je met een klein spinnenwebje (gemaakt van een kastanje, naalden en zilverdraad) laat zien hoe het spinnetje zijn webje weeft. Ook leuk om thuis te doen:

Bakken

Samen met je kinderen pannenkoeken bakken

Samen met je kinderen pannenkoeken bakken|Gebruik je ook altijd pannenkoeken mix? <br>Maak het beslag zelf met je kind en kijk hoe leuk het is.<br>Voor kinderen is het een avontuur om te zien hoe de ingrediënten zich vermengen; hoe het deeg verandert van structuur en dat je het resultaat ook nog op kan eten.

Samen met je kinderen pannenkoeken bakken

Gebruik je ook altijd pannenkoeken mix?
Maak het beslag zelf met je kind en kijk hoe leuk het is.
Voor kinderen is het een avontuur om te zien hoe de ingrediënten zich vermengen; hoe het deeg verandert van structuur en dat je het resultaat ook nog op kan eten.


Knutselen

Maak een lampion van een pompoen

Maak een lampion van een pompoen|De meeste mensen kennen de Halloween pompoenen wel, maar wist je dat je van een pompoen ook een hele mooie lampion kan maken. Bij mijn dochter op school doen ze dat en met dank aan haar juf kun je hier lezen hoe dat moet.<br>Er zit ook een filmpje bij dit artikel.

Maak een lampion van een pompoen

De meeste mensen kennen de Halloween pompoenen wel, maar wist je dat je van een pompoen ook een hele mooie lampion kan maken. Bij mijn dochter op school doen ze dat en met dank aan haar juf kun je hier lezen hoe dat moet.
Er zit ook een filmpje bij dit artikel.

Knutselen

Maak een lampion van een sappak of melkpak

Maak een lampion van een sappak of melkpak|Met eenvoudige middelen kun je al heel snel een mooie lampion maken met je kind. Als basis gebruik je een leeg pak melk of sap, dat je vervolgend beschilderd met acrylverf. In het artikel kun je lezen/zien wat je nodig hebt.<br>Een leuke activiteit voor de kleintjes onder ons.

Maak een lampion van een sappak of melkpak

Met eenvoudige middelen kun je al heel snel een mooie lampion maken met je kind. Als basis gebruik je een leeg pak melk of sap, dat je vervolgend beschilderd met acrylverf. In het artikel kun je lezen/zien wat je nodig hebt.
Een leuke activiteit voor de kleintjes onder ons.

Koken

Lekkere Groentesoep

Lekkere Groentesoep|Groentesoep is heel gezond, <br>maar soep is niet altijd makkelijk te eten voor kinderen: <br>het is snel te heet of het loopt onhandig van de lepel.<br>Probeer een keer deze soep, <br>die is lekker dik zodat het makkelijker eet en gelijkmatig afkoelt.

Lekkere Groentesoep

Groentesoep is heel gezond,
maar soep is niet altijd makkelijk te eten voor kinderen:
het is snel te heet of het loopt onhandig van de lepel.
Probeer een keer deze soep,
die is lekker dik zodat het makkelijker eet en gelijkmatig afkoelt.

Liedjes & Versjes

Sint-Maarten liedjes

Sint-Maarten liedjes|Sommige kindjes hebben een zetje nodig als ze langs de deuren gaan om te zingen, als ouder is het dan handig als je de teksten van deze liedjes kent.<br><br>Hier een paar Sint-Maarkten liedjes

Sint-Maarten liedjes

Sommige kindjes hebben een zetje nodig als ze langs de deuren gaan om te zingen, als ouder is het dan handig als je de teksten van deze liedjes kent.

Hier een paar Sint-Maarkten liedjes

Liedjes & Versjes

Herfstliedjes

Herfstliedjes|Veel kinderen vinden het leuk om liedjes te zingen, en als ouder probeer je dan zo goed en zo kwaad als het kan mee te zingen, maar hoe gaan die liedjes precies. Hier een aantal herfstliedjes.

Herfstliedjes

Veel kinderen vinden het leuk om liedjes te zingen, en als ouder probeer je dan zo goed en zo kwaad als het kan mee te zingen, maar hoe gaan die liedjes precies. Hier een aantal herfstliedjes.


Knutselen

Maak je eigen klok

Maak je eigen klok|In bijna elk huis zijn er wel één of meerdere klokken te vinden, en waarom zou je die er niet wat leuker uit laten zien. In dit artikel zie je hoe je van een simpele klok een mooie klok kunt maken. Leuk om zelf te doen of samen met je kind. <br>Bekijk de stap voor stap uitleg in artikel en video

Maak je eigen klok

In bijna elk huis zijn er wel één of meerdere klokken te vinden, en waarom zou je die er niet wat leuker uit laten zien. In dit artikel zie je hoe je van een simpele klok een mooie klok kunt maken. Leuk om zelf te doen of samen met je kind.
Bekijk de stap voor stap uitleg in artikel en video

Deze lijst met thuisactiviteiten zal steeds worden aangevuld met nieuwe leuke activiteiten.
Weet je zelf iets wat je graag wilt delen met andere ouders, neem dan contact op via het Suggesties en/of opmerkingen formulierHier vind je leuke uitjes en ondernemers die iets doen voor of met kinderen in de regio Haarlem

dekleineladder.nl is ontwikkeld en wordt uitgegeven door Ginolica | Oplossingen voor het web.