Maak je eigen pietenmuts

Knutselen

Kinderen zitten vaak in hun fantasie en rond deze tijd van het jaar, zitten ze veel in de rol van 'zwarte' Piet en Sinterklaas.
Maak een mooie pietenmuts van papier en crêpe-papier, leuk om te doen en je kunt er daarna ook nog mee spelen.

Wat heb je nodig?

Wat heb je nodig om deze leuke pietenmuts te maken?
  • crêpe-papier stukje van ca 40 x 40
  • strookje gekleurd karton (zolang als het papier is en 5 cm breed)
  • veertje
  • gekleurd papier, stukjes sinterklaaspapier
  • lijmpotje met kwast
  • glitters of glitterlijm
  • niettang

Stap voor stap

stap 1: Schur de papiertjes in kleine stukjes

Schur de papieren in kleine stukjes

Laat je kind het inpakpapier en het gekleurde papier in kleine stukjes schuren, als je kind nog heel jong is help je een beetje.

stap 2: Beplak de strook papier

Maak de lijm aan en zet alles klaar om het strookje te beplakkendrie verschillende kinderen drie verschillende resultaten

De lijm De lijm maak je zelf met plakpoeder of behangerslijm, laat hem 30 minuten opstijven en roert er daarna de glitters doorheen, zo kun je de glitters aanpassen aan de smaak van je kind. (Je kunt natuurlijk ook kant en klare lijm kopen). Ben je klaar met de lijm, dan kun je deze nog bewaren door hem lucht dicht af te sluiten in een potje of door er bijvoorbeeld een plastic zakje overheen te leggen.

Nu zet je alles klaar om de stukje papier op de strook te plakken.

Drie verschillende kinderen en je krijgt drie verschillende resultaten.

stap 3: Niet het crepepapier op de Pietenmuts

Maak de pietenmutsen op maat en niet ze daarna vastKnip het crepepapier rondNiet het crêpe- papier vast aan de rand van de pietenmuts

Je maakt de pietenmuts op maat, en niet deze vast.
Vervolgens knip je het crêpe-papier rond en niet je deze vast aan de rand van het pietenmutsje.

Dit is het makkelijkst door eerst op vier punten het crêpe-papier vast te nieten en vervolgens al plooiend de rest van het crêpe-papier vast te nieten.

stap 4: Veer erbij, de muts is klaar en spelen maar

Nu nog de veer erop en de muts is klaar, tijd om te spelen.

Nu hoef je alleen nog de veer te bevestigen aan de rand van de pietenmuts op het punt waar de rand van de muts elkaar overlapt en je muts is klaar.

En nu spelen maar.

In samenwerking met HET BONTE HUIS

In samenwerking met HET BONTE HUIS

Voor de thuis rubriek is de kleine ladder een samenwerkingsverband aangegaan met HET BONTE HUIS.

HET BONTE HUIS is een kleinschalige kinderopvang in het centrum van Haarlem, dat zijn inspiratie haalt uit de antroposofie, Reggio Emilia en Emmi Pikler.

Op de website van HET BONTE HUIS vindt je een blog waar regelmatig interessante berichten over bijvoorbeeld opvoeding geplaatst worden.

Andere artikelen die je mogelijk interessant vindt

vergelijkebare en passende arikelen


Groentesoep is heel gezond, <br>maar soep is niet altijd makkelijk te eten voor kinderen: <br>het is snel te heet of het loopt onhandig van de lepel.<br>Probeer een keer deze soep, <br>die is lekker dik zodat het makkelijker eet en gelijkmatig afkoelt.

Lekkere Groentesoep

Er gebeurt veel op het gebied van het sinterklaasfeest, Zwarte pieten, geveegde of gekleurde pieten, oude of nieuwe liedjes. Laten we vooral zorgen dat de kinderen een leuke tijd beleven.<br>Hier vind je een lijst met teksten van sinterklaasliedjes, een deel staat er ook in de nieuwe versie.

Sinterklaasliedjes, oude en nieuwe stijl

Maak samen met je zoon of dochter een mooie mijter van Sinterklaas.<br>gemaakt van gekleurd karton, crêpe-papier en behangerslijm.<br>Samen met de pieten-muts uit het vorige artikel, heb je alles in huis voor een leuke verkleed partij of om de sint te gaan helpen als hulp-sinterklaas.

Maak een Mijter van Sinterklaas

Sinterklaas is het feest met de pepernoten, en deze zijn er in vele soorten en maten. In dit artikel een recept van heerlijke puur natuur pepernoten. In plaats van suiker wordt er gebruik gemaakt van Oerzoet een zoetmiddel van ongeraffineerd suikerrietsap.

Maak je eigen pepernoten (zonder suiker)Het meest recente artikel


De winter is een bijzonder seizoen, je keert naar binnen en verlangt naar de zon, tenzij het echt koud wordt dan verlang je in ene naar ijs en sneeuw. Ook deze kinderliedjes gaan over die prachtige winter, met sneeuwballen, sneeuwpoppen en natuurlijk schaatsen en sleeën

Winterliedjes

Terug naar overzicht artikelen
Reageer

Voor alle artikelen geldt dat zij niet gesponsord zijn.


Hier vind je leuke uitjes en ondernemers die iets doen voor of met kinderen in de regio Haarlem

dekleineladder.nl is ontwikkeld en wordt uitgegeven door Ginolica | Oplossingen voor het web.