Paaseitjes versieren

Knutselen

Pasen komt eraan, een van de leukste feesten voor de kleintjes, door hun fantasiewereld kunnen ze echt verlangen naar de paashaas en het zoeken naar eieren, in dit artikel lees je hoe je met je kleintje zelf mooie eieren kunt knutselen, leuk om aan een hazelaar-tak te hangen of bij het paasontbijt.

Wat heb je nodig?

Knutselen met je kind is leuk, en wat is er nu leuker dan samen versieringen te maken voor pasen, dit zijn de spullen die je nodig hebt.
  • grote eitjes van piepschuim
  • servetten
  • (hobby)lijm
  • kwast
  • spijker
  • lintje
  • eventueel een schortje

Stap voor stap

stap 1: Servetten voorbereiden

Servetten zijn er in alle kleuren en maten, scheur ze in stukken en gebruik alleen de bedrukte delen

Voor dit werkje kun je het beste met servetten werken, deze zijn in alle kleuren en motieven te verkrijgen, zeker tijdens de paastijd.

Meestal bestaan servetten uit meerdere lagen en is alleen de buitenste laag voorzien van kleur.

Daarom is het slim om alleen deze buitenste lagen te gebruiken en dit doe je door het servet eerst door midden te scheuren, hierdoor gaan de lagen een beetje wijken waardoor je deze makkelijker van elkaar kunt krijgen.

Daarna laat je je kind de gekleurde lagen in stukken schuren (niet te klein).

stap 2: Versier de eieren

Laat je kind het piepschuimen ei insmeren met hobbylijmPlak de servetten op het piepschuimen ei en zie de paasei ontstaan in de handen van je kind

Zet alles op tafel en doe eventueel een schort om bij je kind.
Zorg dat je kind overal goed bij kan en lekker vrij z'n gang kan gaan.

Als eerste smeer laat je je kind het piepschuim ei insmeren, waarna je het de stukjes servet over het ei kan plakken. Het is niet erg als er lagen over elkaar gaan of kreukelen, dit kan juist een mooi effect geven. Steeds de papiertjes goed aandrukken, en eventueel met lijm bijwerken.

In HET BONTE HUIS gebruiken we karton verpakkingsmateriaal (van appelen) als ondergrond zodat het ei niet wegrolt, maar iets anders kan natuurlijk ook. Waaneer je kind klaar is laat je het ei drogen.


In dit filmpje kun je zien hoe je glitter-lijm maakt, waar als basis hobby-lijm gebruikt wordt

stap 3: Hang de eieren op

En nu hoef je de creatie van je kind alleen nog op te hangen, bijvoorbeeld met een lintMaar je kunt het ei, ook ophangen door een lint om een spijker te knopen en deze in het ei te stoppen

Wanneer het paasei droog is kun je deze ophangen. Dit kun je op verschillende manieren doen.

Er kan een lint omheen geknoopt worden (wanneer het ei groot genoeg is), maar er kan ook een lint om een spijker of schroef geknoopt worden. Die wordt aan de bovenkant van het ei erin gedrukt.

Nu is het zelf versierde paasei klaar en kan het ophangen worden, bijvoorbeeld aan een hazelaartak.

Veel plezier en een vrolijk pasen

In samenwerking met HET BONTE HUIS

In samenwerking met HET BONTE HUIS

Voor de thuis rubriek is de kleine ladder een samenwerkingsverband aangegaan met HET BONTE HUIS.

HET BONTE HUIS is een kleinschalige kinderopvang in het centrum van Haarlem, dat zijn inspiratie haalt uit de antroposofie, Reggio Emilia en Emmi Pikler.

Op de website van HET BONTE HUIS vindt je een blog waar regelmatig interessante berichten over bijvoorbeeld opvoeding geplaatst worden.

Andere artikelen die je mogelijk interessant vindt

vergelijkebare en passende arikelen


In een aantal artikelen word er gebruik gemaakt van zelfgemaakte glitterlijm. In dit artikel met video kun je zien hoe je zelf glitterlijm kunt maken en hoe je deze makkelijk kunt bewaren voor een andere keer, ook zie je hoe je in enkele minuten glitterlijm kunt maken. Leuk voor als finishing touch.

Maak je eigen glitterlijm

Bijenwas is een fijn materiaal om mee te werken.<br>Doordat het warm wordt in je handen kun je er figuren mee maken (kleien), maar ook heel goed gebruiken om kaarsen mee te versieren, zeker als je de bijenwas-folie gebruikt. <br>Leuk om weg te geven of om zelf van te genieten.

Kaarsen versieren met bijenwas

Knutselen hoeft niet altijd iets 'zinnigs' op te leveren of ergens op te lijken. Soms is het gewoon fijn om te voelen en te experimenteren met materialen. Klei is een leuk materiaal, al moeten sommige kleine kinderen even wennen aan de vieze handjes, maar daarna kunnen de mooiste creaties ontstaan.

Lekker experimenteren met klei en rietjes

Is het buiten niet zo lekker... Laat je kind dan eens een mooie natuur-collage maken! Het enige dat je nodig hebt is een stuk karton, plaatjes van de natuur en een beetje hobby-lijm.<br>Eventueel kun je de afbeeldingen nog aanvullen met herfstblaadjes, bloemblaadjes of veertjes.

Natuur Collage makenHet meest recente artikel


De winter is een bijzonder seizoen, je keert naar binnen en verlangt naar de zon, tenzij het echt koud wordt dan verlang je in ene naar ijs en sneeuw. Ook deze kinderliedjes gaan over die prachtige winter, met sneeuwballen, sneeuwpoppen en natuurlijk schaatsen en sleeën

Winterliedjes

Terug naar overzicht artikelen
Reageer

Voor alle artikelen geldt dat zij niet gesponsord zijn.


Hier vind je leuke uitjes en ondernemers die iets doen voor of met kinderen in de regio Haarlem

dekleineladder.nl is ontwikkeld en wordt uitgegeven door Ginolica | Oplossingen voor het web.