Recept voor zelfgemaakte bieten humus
Koken
Met dit recept kun je lekkere bieten humus maken, lekker voor op brood of naast de maaltijd. Wanneer je kind het leuk vind om te helpen in de keuken, is dit ook een leuk recept, want het is niet moeilijk en je eigen gemaakte eten smaakt natuurlijk altijd lekker.
Wat heb je nodig?
- 100 gram gedroogde kikkererwten ( of 150 gram uit blik )
- 200 gram rode bieten koken en schillen
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels citroensap
- halve theelepel komijnpoeder
- 1 eetlepel Tahin
- 1 eetlepel yoghurt
- 1 eetlepel olijfolie
eventueel
Stap voor stap
stap 1: Kikkererwten wellen en koken
De humus wordt het lekkerst wanneer je droge 'verse' kikkererwten gebruikt, deze moet je dan een nacht laten wellen in ruim water.
Heb je geen kikkererwten in huis of wil je perse vandaag de humus maken, kun je natuurlijk ook kikkererwten uit een blik kopen.
Kook de kikkererwten ongeveer 1 a 2 uur tot je ze goed kan eten.
Daarna kun je ze afgieten en het kook vocht bewaren.
stap 2: Bieten koken en in kleine stukjes snijden
Terwijl de kikkerwerwten koken kun je in een andere pan de bieten koken, dit kun je in zijn geheel doen, maar je kunt het ook vast in stukjes snijden. Dit is wat makkelijker voor kinderen als ze mee helpen in de keuken.
stap 3: Alles samen voegen
Wanneer de bieten en de kikkererwten afgekoeld zijn kun je alle ingrediënten samen voegen. En het leuke van humus is dat je dit echt naar smaak kan doen.
In dit recept gebruiken we de bieten, citroensap, knoflook, komijnpoeder en tahin. Maar je kunt bijvoorbeeld ook koriander, sinaasappelsap en kokosolie gebruiken.
Zo kun je de humus aanpassen aan de smaak van het gezin.
stap 4: Mixen en klaar is je humus
Nu kun je het geheel mixen met een staafmixer. En ook hier kun je kiezen, of je een droge humus wilt maken of een sappige, het kan allebei en beide is lekker.
De humus kun je het beste sappig maken met het bewaarde kookvocht van de kikkererwten, dan gaat er niets van de smaak verloren.
Je zelfgemaakte humus is klaar, lekker voor op de boterham, in een salade of naast de maaltijd.
Veel plezier en eet smakelijk!
In samenwerking met HET BONTE HUIS
Voor de thuis rubriek is de kleine ladder een samenwerkingsverband aangegaan met HET BONTE HUIS.
HET BONTE HUIS is een kleinschalige kinderopvang in het centrum van Haarlem, dat zijn inspiratie haalt uit de antroposofie, Reggio Emilia en Emmi Pikler.
Op de website van HET BONTE HUIS vindt je een blog waar regelmatig interessante berichten over bijvoorbeeld opvoeding geplaatst worden.
Andere artikelen die je mogelijk interessant vindt
vergelijkebare en passende arikelen
Lekkere Groentesoep
Samen met je kinderen pannenkoeken bakken
Maak dit lekkere Kerstkoekje Vanillekipferl
Glühwein (voor kinderen)
Het meest recente artikel
Winterliedjes
Voor alle artikelen geldt dat zij niet gesponsord zijn.