Recept voor zelfgemaakte bieten humus

Koken

Met dit recept kun je lekkere bieten humus maken, lekker voor op brood of naast de maaltijd. Wanneer je kind het leuk vind om te helpen in de keuken, is dit ook een leuk recept, want het is niet moeilijk en je eigen gemaakte eten smaakt natuurlijk altijd lekker.

Wat heb je nodig?

De meeste kinderen vinden het leuk om te helpen in de keuken en met dit recept kun je samen deze overheerlijke bieten hummes maken.
  • 100 gram gedroogde kikkererwten ( of 150 gram uit blik )
  • 200 gram rode bieten koken en schillen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels citroensap
  • halve theelepel komijnpoeder

  • eventueel
  • 1 eetlepel Tahin
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie

Stap voor stap

stap 1: Kikkererwten wellen en koken

Laat je kind de kikkererwten voelen als ze droog zijn en wanneer ze geweld zijn, zo ervaart het de kracht van water.

De humus wordt het lekkerst wanneer je droge 'verse' kikkererwten gebruikt, deze moet je dan een nacht laten wellen in ruim water.
Heb je geen kikkererwten in huis of wil je perse vandaag de humus maken, kun je natuurlijk ook kikkererwten uit een blik kopen.
Kook de kikkererwten ongeveer 1 a 2 uur tot je ze goed kan eten.
Daarna kun je ze afgieten en het kook vocht bewaren.

stap 2: Bieten koken en in kleine stukjes snijden

Laat je kind de bieten snijden terwijl ze nog niet gekookt zijn dit gaat makkelijker, en wat worden je vingers paars

Terwijl de kikkerwerwten koken kun je in een andere pan de bieten koken, dit kun je in zijn geheel doen, maar je kunt het ook vast in stukjes snijden. Dit is wat makkelijker voor kinderen als ze mee helpen in de keuken.

stap 3: Alles samen voegen

Laat je kind alle ingrediënten van dit humus recept samenvoegen in een kom

Wanneer de bieten en de kikkererwten afgekoeld zijn kun je alle ingrediënten samen voegen. En het leuke van humus is dat je dit echt naar smaak kan doen.
In dit recept gebruiken we de bieten, citroensap, knoflook, komijnpoeder en tahin. Maar je kunt bijvoorbeeld ook koriander, sinaasappelsap en kokosolie gebruiken.
Zo kun je de humus aanpassen aan de smaak van het gezin.

stap 4: Mixen en klaar is je humus

Aan tafel want je eigen gemaakte bieten humus is klaar, en zelf maken smaakt zoveel lekkerder.

Nu kun je het geheel mixen met een staafmixer. En ook hier kun je kiezen, of je een droge humus wilt maken of een sappige, het kan allebei en beide is lekker.
De humus kun je het beste sappig maken met het bewaarde kookvocht van de kikkererwten, dan gaat er niets van de smaak verloren.

Je zelfgemaakte humus is klaar, lekker voor op de boterham, in een salade of naast de maaltijd.

Veel plezier en eet smakelijk!

In samenwerking met HET BONTE HUIS

In samenwerking met HET BONTE HUIS

Voor de thuis rubriek is de kleine ladder een samenwerkingsverband aangegaan met HET BONTE HUIS.

HET BONTE HUIS is een kleinschalige kinderopvang in het centrum van Haarlem, dat zijn inspiratie haalt uit de antroposofie, Reggio Emilia en Emmi Pikler.

Op de website van HET BONTE HUIS vindt je een blog waar regelmatig interessante berichten over bijvoorbeeld opvoeding geplaatst worden.

Andere artikelen die je mogelijk interessant vindt

vergelijkebare en passende arikelen


Groentesoep is heel gezond, <br>maar soep is niet altijd makkelijk te eten voor kinderen: <br>het is snel te heet of het loopt onhandig van de lepel.<br>Probeer een keer deze soep, <br>die is lekker dik zodat het makkelijker eet en gelijkmatig afkoelt.

Lekkere Groentesoep

Gebruik je ook altijd pannenkoeken mix? <br>Maak het beslag zelf met je kind en kijk hoe leuk het is.<br>Voor kinderen is het een avontuur om te zien hoe de ingrediënten zich vermengen; hoe het deeg verandert van structuur en dat je het resultaat ook nog op kan eten.

Samen met je kinderen pannenkoeken bakken

Dit is een echt kerstkoekje dat o.a veel gegeten wordt in Duitsland en Oostenrijk tijdens de kerstdagen.<br>Het is een lekker knapperig koekje dat er niet alleen lekker uit ziet, maar ook heel lekker smaakt. In dit artikel vind je het recept.

Maak dit lekkere Kerstkoekje Vanillekipferl

Glühwein is echt een drankje voor de winter, bij het skiën of schaatsen, maar ook lekker bij kerst en nieuwjaar. Deze Glühwein is speciaal voor kinder gemaakt met appelsap i.p.v. wijn.<br>Lekker warm en met een heerlijke smaak.<br>Ook leuk als alternatief voor je gasten die geen alcohol drinken.

Glühwein (voor kinderen)Het meest recente artikel


De winter is een bijzonder seizoen, je keert naar binnen en verlangt naar de zon, tenzij het echt koud wordt dan verlang je in ene naar ijs en sneeuw. Ook deze kinderliedjes gaan over die prachtige winter, met sneeuwballen, sneeuwpoppen en natuurlijk schaatsen en sleeën

Winterliedjes

Terug naar overzicht artikelen
Reageer

Voor alle artikelen geldt dat zij niet gesponsord zijn.


Hier vind je leuke uitjes en ondernemers die iets doen voor of met kinderen in de regio Haarlem

dekleineladder.nl is ontwikkeld en wordt uitgegeven door Ginolica | Oplossingen voor het web.