Maak je eigen springspelletje met papieren kikkers

Spelletjes

Dit is een ideaal spelletje om wat tijd te overbruggen of om gewoon te ervaren dat je met bijna niets ook lol kan hebben. Het enige wat je nodig hebt is papier en iets om in, op, of overheen te springen. Het papier kun je kopen maar je kunt bijvoorbeeld ook een cover van een tijdschrift gebruiken

Wat heb je nodig?

Wat heb je nodig om zelf zo'n leuk spelletje te maken met origami kikker van papier?
  • Papier
  • Iets om in, op of over te springen
  • Eventueel
    • Schaar
    • Hobbymes
    • potlood/pen

Stap voor stap

stap 1: Kies papieren uit om kikkers van te vouwen

Je kunt alle soorten papier gebruiken om een kikker van te vouwen met je kinderen

Kies de papieren uit waarvan je de kikker wilt vouwen, eigenlijk maakt het niet wat voor een papier je gebruikt, het kan een krant zijn, een oud tijdschrift, vlieger papier of bijvoorbeeld tekenpapier.

Wil je echter dat je kikkers lekker hoog kunnen vliegen is het handig om een wat dikker papier te gebruiken 160 a 200 grams is ideaal (ongeveer twee keer zo dik al een kopieerpapiertje) heb je geen dikker papier in huis, kun je de kikkers ook kleiner maken, zodat de verhouding dikte en grote weer in balans zijn.

In het voorbeeld hebben we gebruik gemaakt van een vel papier van 15 bij 15 centimeter. Hieruit kun je twee kikkers vouwen.

stap 2: Vouw zoveel kikkers als je nodig hebt.

Vouw net zo veel origami kikkers als je nodig hebt, een stuk of 10 a 20 is het leukst

Afhankelijk van het spelletje dat je bedenkt, kun je zelf bepalen hoeveel kikkers je vouwt. deze kunnen natuurlijk ook van verschillende groten zijn.

In het bijbehorende filmpje onderaan dit artikel kun je stap voor stap zien hoe je een origami kikkertje kunt vouwen.

stap 3: Bedenk je regels en speel het spel

Je kunt helemaal je eigen regels bedenken, laat je kind los en je zult zien dat ze hun eigen spelletje bedenken

Het leuke van dit soort spelletjes is, dat je helemaal zelf kunt bepalen wat je doet, en dit ook weer per keer kan veranderen.

Je kunt proberen ergens in te springen, of in zo min mogelijk sprongen ergens een traject af te leggen.

Het is ook leuk om de kikkers gewoon neer te leggen, als er bijvoorbeeld vriendjes/vriendinnetjes komen spelen. Je zult je verbazen over wat voor een spelletjes kinderen bedenken.

Veel plezier!

Video

Andere artikelen die je mogelijk interessant vindt

vergelijkebare en passende arikelen


In dit artikel kun je lezen en zien hoe je een knikkerspel kunt maken van hout. Leuk voor de wat ouder kinderen, want die kunnen dit zelf maken. Bij de kleinere kinderen kunnen de ouders over grotere broer of zus een beetje helpen. <br>(inclusief sjabloon en video)

Maak een knikkerspel van hout

Voor de kleintjes is dit een leuk spelletje om leren mikken en bijvoorbeeld kleuren of vormen te leren, maar voor de oudere kinderen, is het leuk om te spelen, en leuk om te maken, want met deze basistechniek kun je helemaal je eigenspel maken met je eigen regels.

Maak je eigen mik-spelletje van wc-papier-rolletjes

Domino is typisch zo'n spelletje wat je op verschillende niveau's kunt spellen, en makkelijk mee te nemen is wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat. En wat is er leuker dan domino te spelen met afbeeldingen of kleuren doe je zelf leuk vind. Maak met je en/of voor je kind dit leuke spel.

Maak je eigen dominospel

Mikado is een leuk en snel spelletje, ideaal om de tijd te vullen als je even moet wachten. En wat is er nu leuker dan met een spelletje te spelen dat je zelf hebt gemaakt. Dit spelletje is bijna gratis te maken als je al wat stiften in huis hebt. Want je koopt al 100 satestokjes voor ca. 50 cent.

Maak je eigen Mikado SpelletjeHet meest recente artikel


De winter is een bijzonder seizoen, je keert naar binnen en verlangt naar de zon, tenzij het echt koud wordt dan verlang je in ene naar ijs en sneeuw. Ook deze kinderliedjes gaan over die prachtige winter, met sneeuwballen, sneeuwpoppen en natuurlijk schaatsen en sleeën

Winterliedjes

Terug naar overzicht artikelen
Reageer

Voor alle artikelen geldt dat zij niet gesponsord zijn.


Hier vind je leuke uitjes en ondernemers die iets doen voor of met kinderen in de regio Haarlem

dekleineladder.nl is ontwikkeld en wordt uitgegeven door Ginolica | Oplossingen voor het web.