Paprikasoep met chips
Koken
Als je vaak een negatieve reactie krijgt op je antwoord, wat er vanavond gegeten wordt, dan is deze soep een uitkomst. De eerste keer dat ik zei dat we soep met chips gingen eten, keken twee verbaasde ogen mij aan en hoorde ik alleen maar 'echt'. Bovendien is deze soep heerlijk en nog gezond ook.
Wat heb je nodig?
- Olijf olie
- 1 ui
- 5 rode (of gele) paprika's
- Stronk bleekselderij
- Courgette
- Potje tomatenpuree
- Chili Con Carne kruiden / of je eigen kruiden mix
- Eventueel kun je nog andere groenten, aardappelen of linzen toevoegen
Stap voor stap
stap 1: Snij de ui in stukjes en laat deze langzaam garen
Deze heerlijke soep, kun je ook prima met je kind(eren) maken, want de ui moet gepeld en gesneden, de groenten moeten allemaal gewassen worden, in stukje gesneden, in de pan geroerd, en natuurlijk af en toe fijn geproefd.
Je begint met de ui in stukje te snijden, waarna je deze met een beetje olie in de pan doet.
Daar fruit je de ui langzaam ( 5 a 10 minuten) zodat de scherpe smaak veranderd in de zoet smaak van ui.
stap 2: Groenten in stukken snijden
Terwijl de ui zachtjes gaar staat worden in de pan, en af en toe geroerd wordt kunnen jullie ondertussen de groente wassen en in kleine stukjes snijden.
Het leuke van deze soep is dat je er dingen in kunt verstoppen (al is dat wat lastiger als je het samen met je kind maakt natuurlijk). Zo is mijn dochter niet dol op courgette, maar smult ze van deze soep.
En is je kind flink verkouden dan doe je er bijvoorbeeld een stuk gember in.
Waaneer je de soep meer body mee wilt geven kun je er ook aardappelen of (rode) linzen aan toevoegen. Daar wordt de soep wat steviger van.
Als je ervoor kiest om er aardappelen in te doen, houd er dan wel rekening mee dat door het zetmeel de soep gebonden wordt en wat dikker wordt.
stap 3: Voeg de kruiden toe
Kruiden smaken het best als ze opgenomen worden in het vet van de soep, daarom doe je nu de kruiden in de soep en roert deze een minuutje door, zodat ze niet verbranden, waarna je er een klein beetje water bij doet.
Hier is gekozen voor kruiden uit een pakje omdat dat makkelijk en sneller kookt, maar je kunt natuurlijk ook voor eigen kruiden kiezen.
Qua smaak kun je dan o.a. denken aan paprikapoeder, komijn en koriander.
stap 4: Voeg de groenten en het water toe
Doe samen alle groeten in de pan en voeg het water toe, zodat de groenten net onderstaan. Zo ontstaat er een wat dikkere soep.
Wil je hem nog dikker of juist dunner dan kun je minder of meer water toevoegen.
Breng de soep aan de kook en zet het vuur laag.
Doe de deksel op de pan en laat de groenten langzaam gaar worden. ( ca. 30 minuten).
stap 5: Mix de groenten tot een gladde soep
Als de groenten gaar zijn haal je de pan van het vuur, en mix je de groenten tot een glad soep.
Dit is ook een leuk werkje voor je kind, al moet je wel even opletten dat ze de staafmixer niet te hoog houden, anders kun je flink gaan schrobben.
stap 6: Dien de paprikasoep op en serveer er de tortiliachipjes bij
Je overheerlijke paprikasoep is klaar.
Doe de soep in een bord of kom en serveer er tortilla-chipjes naast.
Nadat je er uiteraard eerst één in je mond hebt gestopt neem je een handje chipjes en breekt deze boven je soep waarna het smullen kan beginnen.
Eet smakelijk en veel plezier !
Andere artikelen die je mogelijk interessant vindt
vergelijkebare en passende arikelen
Lekkere Groentesoep
Samen met je kinderen pannenkoeken bakken
Recept voor zelfgemaakte bieten humus
Hartige kerstboom van bladerdeeg
Het meest recente artikel
Winterliedjes
Voor alle artikelen geldt dat zij niet gesponsord zijn.