Lekkere en gezonde traktatie : paddestoel van appel

Traktaties

De herfst is nu echt begonnen, het seizoen van o.a. de oogst en de paddestoelen. In deze traktatie komen ze mooi samen. Neem een mooie rode appel, poets hem op en maak er een prachtige paddestoel van.
Leuk als traktatie, maar ook leuk als verrassing in de broodtrommel

Wat heb je nodig?

Dit heb je nodig om een appel om te toveren in een paddestoel, een lekkere en gezonde traktatie die ogen van de kinderen zal doen stralen.
  • Appel
  • Mesje
  • Eventueel
    • Citroen sap

Stap voor stap

stap 1: Poets de appel op

Poets je appel op zodat deze mooi gaat glimmen, of laat je kind de appel oppoetsen

Het is niet altijd makkelijk om een leuke en gezonde traktatie te verzinnen. Met deze paddestoel gemaakt van een appel, zit je eigenlijk altijd goed.
Het ziet er mooi uit, het is lekker, het is gezond, en bijna iedereen kan het eten want er zitten bijvoorbeeld geen gluten of toegevoegde suikers in.

Kies een mooie rode appel uit en poets deze met een zachte doek op.
Dit is ook een leuk werkje om je kind te laten doen. Je maakt het nog specialer door een klein stukje stof uit te knippen en dat als doekje te gebruiken.

stap 2: Maak de basis van de paddestoel

op de steel van de hoed te scheiden, maak je op ongeveer een derde van de appel een snedesnij vervolgens aan de onderkant de appel ook nog eens 4 keer inHaal voorzichtig de stukje appel weg en de basis ontstaat

Wanneer het appeltje mooi glimt, pak je de mooiste kan van de appel om zijn hoed te worden. Het is belangrijk dat dit de bovenkant of de onderkant van de appel is, zodat het klokhuis in de steel van de paddestoel blijft. Anders wordt je paddestoel te slap.

Snij de appel vervolgens op ongeveer 2/3 rond om in, maar niet door. Het grootste deel wordt de hoed van de paddestoel.

Draai de appel nu zo dat je de onderkant van de paddestoel goed kunt zien. en maak vier sneden, zoals op de foto te zien is.

Probeer nu voorzichtig de delen van de appel die je niet meer nodig hebt te verwijderen, en snijd deze eventueel bij.
De basis van de paddestoel is nu af.

stap 3: Wat is een paddestoel zonder stippen?

pak je mesje en snijd voorzichtig stippen in de paddestoelEn je heerlijke traktatie is af, stel voor dat je er zo'n 20 hebt gemaakt, ziet dat er niet prachtig uit.

Een mooie paddestoel heeft natuurlijk ook stippen, deze maak je door met je mes nog wat kleine plakjes van de hoed van de paddestoel af te snijden.
Doe dit rondom en je paddestoel, is klaar.

Als je de appel niet meteen opeet, kun je het vruchtvlees van de appel even insmeren met citroensap, dan blijft je paddestoel mooi van kleur.

En van alle afgesneden appelstukjes kun je natuurlijk een heerlijke salade of appelmoes maken.

Veel plezier en eet smakelijk!

In samenwerking met HET BONTE HUIS

In samenwerking met HET BONTE HUIS

Voor de thuis rubriek is de kleine ladder een samenwerkingsverband aangegaan met HET BONTE HUIS.

HET BONTE HUIS is een kleinschalige kinderopvang in het centrum van Haarlem, dat zijn inspiratie haalt uit de antroposofie, Reggio Emilia en Emmi Pikler.

Op de website van HET BONTE HUIS vindt je een blog waar regelmatig interessante berichten over bijvoorbeeld opvoeding geplaatst worden.

Andere artikelen die je mogelijk interessant vindt

vergelijkebare en passende arikelen


Veel kinderen vinden het leuk om liedjes te zingen, en als ouder probeer je dan zo goed en zo kwaad als het kan mee te zingen, maar hoe gaan die liedjes precies. Hier een aantal herfstliedjes.

Herfstliedjes

Groentesoep is heel gezond, <br>maar soep is niet altijd makkelijk te eten voor kinderen: <br>het is snel te heet of het loopt onhandig van de lepel.<br>Probeer een keer deze soep, <br>die is lekker dik zodat het makkelijker eet en gelijkmatig afkoelt.

Lekkere Groentesoep

Gebruik je ook altijd pannenkoeken mix? <br>Maak het beslag zelf met je kind en kijk hoe leuk het is.<br>Voor kinderen is het een avontuur om te zien hoe de ingrediënten zich vermengen; hoe het deeg verandert van structuur en dat je het resultaat ook nog op kan eten.

Samen met je kinderen pannenkoeken bakken

Glühwein is echt een drankje voor de winter, bij het skiën of schaatsen, maar ook lekker bij kerst en nieuwjaar. Deze Glühwein is speciaal voor kinder gemaakt met appelsap i.p.v. wijn.<br>Lekker warm en met een heerlijke smaak.<br>Ook leuk als alternatief voor je gasten die geen alcohol drinken.

Glühwein (voor kinderen)Het meest recente artikel


De winter is een bijzonder seizoen, je keert naar binnen en verlangt naar de zon, tenzij het echt koud wordt dan verlang je in ene naar ijs en sneeuw. Ook deze kinderliedjes gaan over die prachtige winter, met sneeuwballen, sneeuwpoppen en natuurlijk schaatsen en sleeën

Winterliedjes

Terug naar overzicht artikelen
Reageer

Voor alle artikelen geldt dat zij niet gesponsord zijn.


Hier vind je leuke uitjes en ondernemers die iets doen voor of met kinderen in de regio Haarlem

dekleineladder.nl is ontwikkeld en wordt uitgegeven door Ginolica | Oplossingen voor het web.