Barends Schoenen

Kinderschoenen

Kinderschoenen | Barends Schoenen in Haarlem-Centrum. Barends Kinderschoenen Haarlem, sinds 1957 dé kinderschoenen-speciaalzaak van Haarlem en omstreken. Onze collectie omvat modieuze kinderschoenen met een prima pasvorm en ook nog eens verkrijgbaar in diverse wijdte-maten. Nieuwsgierig geworden? Kom naar onze winkel. openingstijden, contactgegevens, plattegrond

Barends Kinderschoenen Haarlem, sinds 1957 dé kinderschoenen-speciaalzaak van Haarlem en omstreken. Onze collectie omvat modieuze kinderschoenen met een prima pasvorm en ook nog eens verkrijgbaar in diverse wijdte-maten.

Nieuwsgierig geworden? Kom naar onze winkel.

Historie
Al meer dan een halve eeuw Barends Schoenen.

Ruim vijftig jaar geleden, op 1 januari 1957, namen de heer en mevrouw Barends de schoenenzaak aan de Nassaustraat 1 in Haarlem over. De heer Barends zette daarmee een familietraditie voort en werd de vierde generatie 'in de schoenen'.

De grootte van de winkel was in 1957 nog niet de helft van de huidige kinderafdeling. De rest van de benedenverdieping werd gebruikt als woonruimte. Boven de winkel woonde in die tijd een weduwe. Zij verhuurde een deel van haar bovenwoning aan een assurantiekantoor.

Rond diezelfde periode startte het bedrijf Piedro met een kinderschoenencollectie en Barends werd de eerste klant van dit bedrijf. Wellicht mede de oorzaak van de specialisatie in kinderschoenen van Barends Schoenen. Wat ook meespeelde is de aandacht die eind jaren vijftig, begin jaren zestig ontstond voor het belang van goede schoenen voor de lichamelijke ontwikkeling van kinderen.

De eerste mogelijkheid om uit te breiden deed zich voor in 1966. Zowel de weduwe als het assurantiekantoor waren vertrokken. De familie Barends zelf verhuisde naar boven en de woonruimte beneden werd bij de winkel en het magazijn getrokken. Deze uitbreiding van ruimte was zeer welkom want de vraag naar kinderschoenen groeide gestaag. Ook werd voor het eerst een medewerker voor de verkoop aangenomen.

In 1979 werd na een flinke verbouwing beneden én een uitbreiding van het bedrijf naar de ovenliggende etages, de zaak aanzienlijk verruimd. Ook het aantal medewerkers groeide mee.

Dochter Willeke bleek de familietraditie te willen voortzetten. Van 1993 tot 2003 bestierde zij haar eigen kinderschoenenwinkel in het winkelcentrum van Hoofddorp. De moderne opzet van deze zaak diende twee jaar later als voorbeeld voor een verbouwing van de winkel in Haarlem. Het filiaal in Hoofddorp is als gevolg van constant personeelsgebrek gesloten, maar Haarlem daarentegen bloeit als nooit te voren.

Medio 1995 heeft Willeke Barends het bedrijf in Haarlem van haar ouders overgenomen.


Contact & Openingstijden

Contact gegevens

Nassaustraat 1
2011 PH Haarlem-Centrum


www.barendsschoenen.nl
023 - 532 08 09


Openingstijden

maandag:gesloten
dinsdag:09:30 - 17:30
woensdag:09:30 - 17:30
donderdag:09:30 - 17:30
vrijdag:09:30 - 17:30
zaterdag:09:30 - 17:00
zondag:gesloten

Plattegrond


Hier vind je leuke uitjes en ondernemers die iets doen voor of met kinderen in de regio Haarlem

dekleineladder.nl is ontwikkeld en wordt uitgegeven door Ginolica | Oplossingen voor het web.