Hart Haarlem

Cursussen

Cursussen | Hart Haarlem in Haarlem-Zuid-West. Hart is het centrum voor kunst, kennis en cultuur in Haarlem. Laat je inspireren en verrassen. Er is vanalles te doen, te leren en te ontdekken op het gebied van kunst, cultuur en kennis. Van beginnen tot gevorderde, van jong tot oud, iedereen kan terecht bij Hart. Of het nou voor een eenmalige.... openingstijden, contactgegevens, plattegrond

Hart is het centrum voor kunst, kennis en cultuur in Haarlem. Laat je inspireren en verrassen. Er is vanalles te doen, te leren en te ontdekken op het gebied van kunst, cultuur en kennis. Van beginnen tot gevorderde, van jong tot oud, iedereen kan terecht bij Hart. Of het nou voor een eenmalige lezing is of een cursusreeks van 30 weken.


Een greep uit de cursussen die wij aanbieden aan kinderen van 0 t/m 12 jaar zijn;

Muziek op schoot
In de cursus MUZIEK OP SCHOOT worden liedjes gezongen en gespeeld. De baby's bij u op schoot, de peuters met u in de kring. De liedjes gaan over dagelijkse handelingen: kietelversjes, aankleed-, bad-, speel- en troostliedjes. Er komt veel spel en beweging aan te pas en er wordt gebruik gemaakt van eenvoudige muziekinstrumentjes, huishoudelijk materiaal en speelgoed. Zo wordt op ontspannen en gezellige wijze een basis gelegd voor de muzikale ontwikkeling van uw kind.

Docent Laurie Hond heeft het conservatorium Zang en Lichte Muziek gedaan. Toen ze zelf moeder werd is ze begonnen me de applicatiecursus 'Muziek op schoot'. Dat is bijna 21 jaar geleden. Laurie heeft als doel kinderen een middel aan te reiken waarmee ze zich kunnen uitdrukken en zichzelf kunnen zijn. Volgens Laurie wordt iedereen met gevoel voor muziek geboren. Helaas durven veel mensen zich niet meer vrijuit te laten horen, ontmoedigd door opmerkingen als "Doe eens wat zachter!" of "Je zingt lelijk.". Laurie wil het muzikale gevoel dat kinderen van nature hebben stimuleren zodat dit talent voor hen beschikbaar blijft. Bovendien is het een enorm leuke manier om met kinderen te spelen. Plezier staat voorop!

Muziek op schoot wordt gegeven voor twee leeftijdscategorieën:
Baby’s van 8 maanden tot 2 jaar
Peuters van 2 tot 4 jaar
------

Muziekontdekkingsreis 1, 2, 3, 4
Samen liedjes zingen, spelen op eenvoudige instrumenten, luisteren naar muziek en bewegen op de muziek. De lessen worden gegeven rond een thema dat aansluit bij de belevingswereld van het kind.

De laatste les is een presentatie, waarbij je ouders van harte welkom zijn.

Docente Yvonne Sonneveld is na haar vakopleiding aan het Conservatorium Amsterdam sinds 2000 als docent verbonden aan de Muziekschool/Hart. Naast de cursus Muziekontdekkingsreis verzorgt Yvonne ook lessen in het basisonderwijs. Zingen is haar grote passie en daar vult zij dan ook een groot deel van haar tijd mee bij diverse koren.

In de opeenvolgende cursussen Muziekontdekkingsreis 1 t/m 4 wil Yvonne kinderen op een leuke en plezierige manier kennis laten maken met muziek: luisteren, bewegen en uiteraard zingen. Van spelen en beleven tot concreter leren, onderscheiden en kennis opdoen van bijvoorbeeld het muziekschrift. En van spelen op Orff-instrumenten tot het leren kennen en uitproberen van verschillende grotere instrumenten uit het Orkest.
------

Dansmix junior
In deze cursus mixen we allerlei verschillende dansstijlen. Het beste van Street-, Jazz-, Show-Musical- en Moderne dans. Leer stralen als een Show-Musicalster terwijl je sierlijk vloeiende Moderne dansbewegingen afwisselt met stoere Streetdance moves. We besteden aandacht aan techniek, uitstraling, muzikaliteit, zelf choreografie maken en bovenal dansplezier. Samen werken we toe naar een spetterende choreografie.

Kom en dans ook mee, we maken er samen een feestje van! Trek soepele kleding aan zodat je alle moves goed kunt uitvoeren.

Sophie Kienhuis is Autonoom Dansend Kunstenaar, choreografe, danslerares en theatermaakster met een grote staat van dienst. Haar passie, energie en enthousiasme voor dans vormen een aanstekelijke mix, die al gauw iedereen in beweging krijgt. Nieuwsgierig? Kijk op haar website: www.ikbensophie.com, haar artiesten-pagina "Sophia Maria" op Facebook, of zoek haar op YouTube.
-----


Het Kinderatelier
In het Kinderatelier kies je zelf met welke materialen je werkt en wat je wil maken. Expressie, experimenteren en plezier staan voorop. Als een echte kunstenaar trek je je schilderschort aan, leg je je materialen klaar, begin je aan je schetsen te werken of ga je verder met een werkstuk van de vorige les. We werken op papier met inkt, krijt en verf maar ook gaan we aan de slag met boetseerklei, gips en dingen die je zelf in het bos gevonden hebt. Maskers maken, boeken in geheimschrift, aquarellen van prachtige schelpen, pentekeningen en vingerafdrukken … de mogelijkheden zijn eindeloos.

Omdat je in je eigen tempo met je eigen werkstukken bezig bent zal de docent de begeleiding op iedere deelnemer afstemmen .

Docent Rosemarijn Dissen is opgeleid als beeldend kunstenaar en heeft een ruime ervaring in het werken met groepen kinderen van alle leeftijden.
-----

Striptekenen voor kinderen bij Alex van Koten
Maak je eigen strip met je eigen helden. Breng je poppetjes tot leven, en laat ze avonturen beleven. Plaatje voor plaatje ontstaat er een strip. Docent Alex van Koten leert je de truukjes van het werk, hoe je striphelden ontwerpt, en hij helpt je verder met je verhaal en de tekeningen. Aan het eind maken we van alle strips samen een leuk stripboekje.

Docent, tekenaar en scenarist Alex van Koten is zelf 25 jaar professioneel stripmaker en werkt onder andere voor het stripblad Eppo. Hij is bovendien een wandelende encyclopedie over de stripgeschiedenis.
------


Fashion Studio
We maken alles van stof en met de naaimachine. Eerst iets eenvoudigs, maar aan het eind van de cursus heb je zeker een mooie tas, topje of rok gemaakt. Ik heb boeken en voorbeelden als lesmateriaal, maar als je zelf een goed idee hebt kunnen we dat vast ook maken.

In de studio zijn naaimachines, stoffen, naald en draad, knoopjes en lintjes om je werkstukken te maken.

De cursus wordt gegeven door Annemiek Steenhuis. Zij studeerde aan de Design Academy in Eindhoven en deed een studie voor Docent Beeldende Vorming aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Annemiek geeft textiellessen op verschillende basisscholen, is ontwerpster en maakt in eigen beheer en in opdracht diverse producten. Kijk maar eens op www.annemieksteenhuis.nl .
-----


Contact & Openingstijden

Contact gegevens

Kleine Houtweg 18
2012 CH Haarlem-Zuid-West

receptie@hart-haarlem.nl
www.hart-haarlem.nl
023 553 01 00


Plattegrond


Hier vind je leuke uitjes en ondernemers die iets doen voor of met kinderen in de regio Haarlem

dekleineladder.nl is ontwikkeld en wordt uitgegeven door Ginolica | Oplossingen voor het web.

.