Hero kindercentra

Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse-opvang | Hero kindercentra in Haarlem-Oost. Het ene kind speelt het liefst buiten een potje voetbal of verstoppertje. Een ander houdt van chillen met vriendjes of lezen op de bank. Creatief bezig zijn, toneelspelen, kokkerellen of sporten; het kan allemaal op de buitenschoolse opvang van Hero kindercentra. We hebben zo’n 34 ruime locaties. openingstijden, contactgegevens, plattegrond

Buitenschoolse opvang - samen plezier maken.

Het ene kind speelt het liefst buiten een potje voetbal of verstoppertje. Een ander houdt van chillen met vriendjes of lezen op de bank. Creatief bezig zijn, toneelspelen, kokkerellen of sporten; het kan allemaal op de buitenschoolse opvang van Hero kindercentra. We hebben zo’n 34 ruime locaties in Haarlem en Spaarndam met elk zijn eigen sfeer en mogelijkheden. In Spaarndam hebben we zelfs een echt fort tot onze beschikking, prachtig gelegen aan de Mooie Nel! Want de BSO , dát is de plek waar je na school en in de vakanties leuke dingen doet en samen met je vriendjes plezier maakt.

Op de buitenschoolse opvang van Hero kindercentra zijn alle kinderen van 4 tot en met 13 jaar van harte welkom. Na schooltijd of tijdens schoolvakanties vangen we de kinderen op bij een locatie in of vlakbij de school. We organiseren allerlei leuke activiteiten en workshops, maar er is na een lange schooldag ook ruimte voor ontspanning. De kinderen op onze BSO-locaties gaan lekker hun eigen gang. Als een kind het leuk vindt, kan hij of zij meedoen aan een activiteit, maar het hoeft niet. Zelf een spel verzinnen? Klauteren op het speelplein? Alvast wat huiswerk maken? Ook dat kan. We dagen de kinderen graag uit met activiteiten die bij hun leeftijd passen. Veel jonge kinderen vinden verkleden en tikkertje leuk, de oudere kinderen gaan liever samen koken of ‘Levend Stratego’ spelen.

Eten en drinken
Als de kinderen op de BSO komen, is er altijd even een moment om samen wat te drinken met een cracker of fruit. Kinderen kunnen dan hun verhaal kwijt voordat ze gaan spelen. We vinden verantwoord én lekker eten belangrijk. Ons gevarieerde aanbod bestaat uit producten met voldoende bouwstoffen en vitamines en, als het niet vers kan, zonder geraffineerde suikers en zo min mogelijk chemische toevoegingen, zoals kleur-, geur- en smaakstoffen. Het gevarieerde aanbod stellen we samen met behulp van voedingsdeskundigen en adviezen van het voedingscentrum. De kinderen zijn vrij in wat zij kiezen binnen het bestaande aanbod. Wij stimuleren wel variatie om de smaakontwikkeling te bevorderen.

Activiteiten
Hero kindercentra vindt het belangrijk dat de activiteiten en het speelgoed dat we de kinderen aanbieden de creativiteit en de fantasie stimuleert en ze uitdaagt om op avontuur te gaan! Er wordt iedere dag zoveel mogelijk buiten gespeeld. De kinderen kunnen lekker hun energie kwijt en zitten beter in hun vel. Door buiten te spelen doen kinderen veel nieuwe ervaringen op. Zo krijgen de kinderen de kans om hun mogelijkheden te verkennen, hun grenzen te verleggen en risico’s zelf te leren inschatten. Dit is belangrijk voor hun motorische ontwikkeling en hun zelfvertrouwen. Kinderen mogen buiten vies worden en af en toe een bult of schram hoort erbij. We houden natuurlijk wel toezicht en zorgen voor een veilige plek om te spelen.

Door diverse activiteiten en spelmateriaal aan te bieden, krijgen de kinderen de kans om te ontdekken waar hun talenten liggen en wat ze leuk vinden. Denk hierbij aan sport, kunst en cultuur, creativiteit, techniek en natuur. Wij maken hierin geen onderscheid tussen jongens en meisjes, maar houden wel rekening met hun behoeften: van druk tot rustig, van timmeren tot kralen rijgen en van muziek maken tot tuinieren. Zo krijgen ze alle ruimte zich te ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf!

Inrichting
De inrichting van onze BSO locaties levert een grote bijdrage aan de pedagogische situatie, er wordt zelfs wel gezegd dat de inrichting de derde pedagoog is (de eerste is het kind zelf en de andere kinderen, de tweede de volwassenen om het kind heen). In een lege ruimte gaan kinderen rennen, terwijl ze in een goed ingerichte ruimte juist gaan spelen. En spelen is een ander woord voor ontwikkelen, en kansen bieden voor ontwikkeling staat met dikke letters in het pedagogisch beleid van Hero kindercentra. Lees hier meer over hoe wij bij Hero kindercentra pedagogisch inrichten.

Vakantieprogramma
In de vakantie biedt Hero kindercentra een fantastisch vakantieprogramma. Op de eigen locaties en voor de oudste kinderen (vanaf groep 5) op diverse centrale locaties in de stad. Dit betekent de hele vakantie lang de leukste activiteiten en uitstapjes voor een onvergetelijke tijd.

Sport en Spel BSO
Staat jouw kind het liefst de hele dag op het sportveld? Kies dan voor één van onze Sport en Spel BSO’s! De vier locaties hebben grote sportvelden tot hun beschikking en er werken enthousiaste en sportieve pedagogisch medewerkers die graag meespelen. We laten de kinderen kennis maken met voetbal, hockey, honkbal, tennis, yoga, mindfulness en bijvoorbeeld kungfu. We sluiten aan bij de leefwereld van kinderen en gaan op avontuur. Niet gewoon een potje voetbal, maar ‘Wie is de Mol voetbal’. Niet gewoon een spelparcours maar een heuse ‘Fortnite-game’.

BSO+ voor kinderen met ontwikkel- en gedragsproblemen
Kinderen die speciaal onderwijs volgen of met een ‘rugzakje’ naar een reguliere basisschool gaan kunnen zich vaak moeilijk staande houden in een grote groep. Ze hebben veel individuele aandacht nodig. Dit krijgen zij op onze BSO+ locatie in Haarlem-Noord. Hero kindercentra richt zich als enige kindercentrum in Haarlem en omgeving op kinderen met ontwikkel- en gedragsproblemen en bieden hierdoor passende kinderopvang. Meer informatie over onze BSO+ locatie vind je hier.

Op zoek naar een BSO bij jou in de buurt? Kijk op onze locatiepagina op de website


Contact & Openingstijden

Contact gegevens

Friezenstraat 1
2033 EA Haarlem-Oost

info@herokindercentra.nl
www.herokindercentra.nl
023 - 512 39 20


Plattegrond


Hier vind je leuke uitjes en ondernemers die iets doen voor of met kinderen in de regio Haarlem

dekleineladder.nl is ontwikkeld en wordt uitgegeven door Ginolica | Oplossingen voor het web.