Stadsschouwburg Haarlem

Film & Theater

Erik of het klein insectenboek (8+)


De activiteit 'Erik of het klein insectenboek (8+)' van Stadsschouwburg Haarlem wordt u aangeboden door dekleineladder.nl uit Haarlem

Deze spectaculaire roadmovie-voorstelling vol muziek, dans en een geweldige cast is een must see voor de hele familie. Regisseur Noël Fischer en tekstschrijver Jibbe Willems werken na verschillende succesvoorstellingen opnieuw samen voor deze groots gemonteerde familievoorstelling. Waarbij er in de foyers van alles te beleven is rondom de thema's die in de voorstelling terugkomen, zoals klimaatverandering, bijensterfte en zwerfafval.

Het verhaal
Erik Pinksterblom is een fantasierijk jongetje dat verlangt naar iets bijzonders en gefascineerd is door insecten. Op een dag krimpt hij tot het formaat van een vlieg en belandt in stadspark de Wolleweide, een wonderlijke wereld waar het gedrag van de insecten verdacht veel lijkt op dat van mensen. Hij ontmoet pinnige wespen, raakt verstrikt in een spinnenweb, wordt gered door een kakkerlak en slaapt in het pension voor beestjes op de vlucht. Gaandeweg ontdekt Erik dat de insecten grote moeite hebben met overleven. Overal ligt afval en mensen spuiten pesticiden. Kan hij zichzelf en de insecten redden?


Insectenboek i.s.m. Naturalis
Naast de voorstelling is er i.s.m. Naturalis Biodiversity Center een speels insectenboekje gemaakt dat in alle theaters te krijgen is. In dit boekje leer je zes insecten een beetje beter kennen. Misschien blijk je wel heel veel met een kakkerlak gemeen te hebben! Of zit jij helemaal op één lijn met een eendagsvlieg. Misschien… ga je zelfs een beetje van insecten houden.


In de media
DE VOLKSKRANT
"‘Erik of het klein insectenboek’ is door zijn fenomenale vormgeving een genot om naar te kijken"

THEATERKRANT
"Blikvangers zijn de eclectische kostuums van Sacha Zwiers, waarmee ze de acteurs tot kruipen, rollen of krioelen dwingt."

NRC
"de geweldige cast wel de ruimte geeft om van iedere scène een feestje te maken. "

TROUW
"Wonderschoon is hoe Catharina Scholten in de video’s op het immense achterdoek sappig wuivend gras langzaam laat verpieteren tot een dystopisch landschap van grijze flats en drollenveldjes."

Informatie

Deze activiteit vond plaats op
zondag 12 februari 2023

15:00 - 17:00

8 - 12

12,50

24,-

meer dan 20 euro (uitgangspunt 1 kind en 1 ouder)

binnen

Mogelijk speelt deze kindervoorstelling ook op een andere dag of tijdstip
Bekijk onze theaterpagina met kindervoorstellingen voor een actueel aanbod van kindertheatervoorstellingen in de theaters in en rond Haarlem

Contact & Openingstijden

Contact gegevens

Wilsonsplein 23
2011 VG Haarlem-Centrum

service@theater-haarlem.nl
www.theater-haarlem.nl
023 - 512 12 12


Plattegrond


Hier vind je leuke uitjes en ondernemers die iets doen voor of met kinderen in de regio Haarlem

dekleineladder.nl is ontwikkeld en wordt uitgegeven door Ginolica | Oplossingen voor het web.