Philharmonie

Film & Theater

Het geheim van Simson (7+)


De activiteit ' Het geheim van Simson (7+)' van Philharmonie wordt u aangeboden door dekleineladder.nl uit Haarlem

De raadsels in het stuk, de jaloezie, de liefde en het verraad. Het leest als een jongensboek. Maar ook die laatste genoegdoening als Samson vraagt om nog 1 keer kracht te krijgen was voor verschillende componisten reden om het op muziek te zetten. Dat deed Georg Friedrich Handel ook met zijn Samson. In naam weliswaar geen opera, maar een oratorium. Maar dan wel een zeer theatrale. Van deze zelfde componist is overigens de tune voor de Champions league gemaakt. Heroïsche muziek voor een heroïsch figuur. Tja, hoe gaat dit aflopen?

Simon van der Geest groeide op in een piepklein dorpje tussen eindeloze weilanden. Na de middelbare school en een jaar Folkehøgskole in Noorwegen volgde hij de opleiding tot theaterdocent aan de toneelschool in Arnhem. Daarna volgde de toneelschrijfopleiding in Utrecht en begon daar zijn eerste verhalen en poëzie. Hij ontving zowel een gouden griffel voor zijn boek Dissus als voor zijn boek Spinder. Voor het Amsterdams Bach Consort schreef hij eerder de teksten voor de Zapp Mattheus en de Zchepping.

Informatie

Deze activiteit vond plaats op
zaterdag 01 april 2023

15:00 - 16:00

7 - 12

23,50

2350,-

meer dan 20 euro (uitgangspunt 1 kind en 1 ouder)

binnen

Mogelijk speelt deze kindervoorstelling ook op een andere dag of tijdstip
Bekijk onze theaterpagina met kindervoorstellingen voor een actueel aanbod van kindertheatervoorstellingen in de theaters in en rond Haarlem

Contact & Openingstijden

Contact gegevens

Lange Begijnestraat 11
2011 HH Haarlem-Centrum

service@theater-haarlem.nl
www.theater-haarlem.nl
023 - 512 12 12


Plattegrond


Hier vind je leuke uitjes en ondernemers die iets doen voor of met kinderen in de regio Haarlem

dekleineladder.nl is ontwikkeld en wordt uitgegeven door Ginolica | Oplossingen voor het web.