NP Zuid-Kennemerland | Koningshof

Bos, Duin & Park

IVN - Met de padden op pad in Koningshof (4-10 jr)


De activiteit 'IVN - Met de padden op pad in Koningshof (4-10 jr)' van NP Zuid-Kennemerland | Koningshof wordt u aangeboden door dekleineladder.nl uit Haarlem

In deze tijd van het jaar gaan de padden op trek. In de overgang van de natuurgebieden Koningshof en Elswout is deze trek goed te zien en te beleven. Op weg naar hun broedplaats komen zij allerlei obstakels tegen en moeten ze de weg oversteken. Om dit zo veilig mogelijk te laten verlopen hebben ze hulp nodig.
Vandaag organiseert het IVN Zuid-Kennemerland een paddenexcursie, waarbij kinderen van 4 tot 10 jaar kunnen helpen bij de paddentrek. Het aantal deelnemers is beperkt tot dertig dus wees er snel bij.

In maart en april ontwaken padden uit hun winterslaap en gaan direct op pad naar hun broedplaats. Ze zijn daarbij heel kieskeurig. Ogenschijnlijk geschikte plassen op hun tocht slaan ze over totdat zij hun favoriete plek hebben gevonden. We denken dat ze elk jaar terugkeren naar hun geboorteplaats. Wanneer een mannetje onderweg een vrouwtje tegenkomt dan grijpt hij haar vast en laat zich op haar rug naar het water dragen. Tijdens de soms dagen durende tocht loopt de pad veel risico’s. Zij zijn een gemakkelijke prooi voor natuurlijke vijanden en het oversteken van een weg is niet zonder gevaar. Natuurliefhebbers helpen hierbij door hekjes langs de weg te plaatsen. De pad loopt hier langs en valt in een kist of emmer. De zo verzamelde dieren worden aan de overkant van de weg weer vrijgelaten.
De activiteit is alleen bedoeld voor kinderen. Ouders die hun kinderen komen brengen krijgen een eigen excursie over vogels in het voorjaar aangeboden. Zij hoeven zich daarvoor niet aan te melden.


Zondag 13 maart
8:00 - 9:00 uur
Verzamelpunt: Infopaneel bij parkeerplaats Koningshof, Duinlustweg 26, Overveen.
kinderen
Georganiseerd door: IVN Zuid-Kennemerland
Volwassenen: Gratis
Kinderen: Gratis
ivn.nl/afdeling/zuid-kennemerland/activiteiten

Informatie

Deze activiteit vond plaats op
zondag 13 maart 2016

08:00 - 09:00

4 - 10

gratis

gratis

gratis (uitgangspunt 1 kind en 1 ouder)

buiten

Mogelijk wordt dit kinderuitje ook op een andere dag of tijdstip aangeboden.
Kijk in de uitladder voor een actueel aanbod van kinderuitjes in de omgeving van Haarlem

Contact & Openingstijden

Contact gegevens

Duinlustweg 26
2051 AB Overveen


www.np-zuidkennemerland.nl


Plattegrond


Hier vind je leuke uitjes en ondernemers die iets doen voor of met kinderen in de regio Haarlem

dekleineladder.nl is ontwikkeld en wordt uitgegeven door Ginolica | Oplossingen voor het web.