Kinderboerderij 't Molentje

Dieren

Kom aaien en kijken naar de dieren


De activiteit 'Kom aaien en kijken naar de dieren' van Kinderboerderij 't Molentje wordt u aangeboden door dekleineladder.nl uit Haarlem

De kinderboerderij is dagelijks geopend van 10.00 tot 16.30 uur. De entree is gratis. Wel staat bij de ingang een spaarvarken dat altijd honger heeft.

Geschiedenis

De eerste stal van kinderboerderij 't Molentje is in 1951 gebouwd. Het is de oudste gemeentelijke kinderboerderij van Nederland. De kinderboerderij ligt op een unieke locatie aan de rand van het Wandelbos Groenendaal. In de nabije omgeving is een speeltuin, een restaurant en een pannenkoekenhuis.

De kinderboerderij heeft onder andere een volière, een duiventil, een bijenhuis, een hooiberg en een ezelstal. Er zijn zo'n 200 dieren gehuisvest. In het voorjaar worden op de boerderij veel jonge dieren geboren. Misschien wel precies op het moment dat u er bent. Veel kinderen hebben hier voor het eerst een dier ter wereld zien komen. In het voorjaar gaat de broedmachine aan en kun je zien hoe een kuikentje uit het ei komt. Ook kan het gebeuren dat je hier ziet hoe een koe of een geit wordt gemolken.

Ook in de winter valt er genoeg te beleven op de kinderboerderij. Als het gesneeuwd heeft, kun je zien hoe de dieren heel voorzichtig naar buiten komen. Vooral de jonge dieren die nooit sneeuw gezien hebben, zijn dan vaak door het dolle heen.

Voerverbod

Het is niet toegestaan zelf meegebrachte etenswaren te voeren aan de dieren. Medewerkers hebben geconstateerd dat de grote hoeveelheden aangeboden particulier voer de algemene gezondheid van de dieren schaden. Bovendien kunnen voedselresten ziektekiemen bevatten die de dieren kunnen besmetten.

Informatie

Het gehele jaar op
maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag

10:00 - 16:30

0 - 12

gratis

gratis

gratis (uitgangspunt 1 kind en 1 ouder)

buiten

Mogelijk wordt dit kinderuitje ook op een andere dag of tijdstip aangeboden.
Kijk in de uitladder voor een actueel aanbod van kinderuitjes in de omgeving van Haarlem

Contact & Openingstijden

Contact gegevens

Burgemeester Van Rappartlaan 1
2012 WR Heemstede

kinderboerderijheemstede@xs4all.nl
023 - 528 94 62


Openingstijden

maandag:10:00 - 16:30
dinsdag:10:00 - 16:30
woensdag:10:00 - 16:30
donderdag:10:00 - 16:30
vrijdag:10:00 - 16:30
zaterdag:10:00 - 16:30
zondag:10:00 - 16:30

Plattegrond


Hier vind je leuke uitjes en ondernemers die iets doen voor of met kinderen in de regio Haarlem

dekleineladder.nl is ontwikkeld en wordt uitgegeven door Ginolica | Oplossingen voor het web.