Frans Hals Museum

Creatief & Workshops

Kom verven als Frans tijdens de herfstvakantie


De activiteit 'Kom verven als Frans tijdens de herfstvakantie' van Frans Hals Museum wordt u aangeboden door dekleineladder.nl uit Haarlem

Tijdens de herfstvakantie is in het Frans Hals Museum voor het hele gezin wat te doen. Er is de tentoonstelling Frans Hals en de Modernen. Deze laat zien hoe moderne meesters zoals Van Gogh en Manet geïnspireerd raakten door Frans Hals. Tijdens workshops en familierondleidingen leer je hoe je zelf inspiratie kunt halen uit de werken van Frans!

Verven als Frans
Kom met de hele familie verven als Frans! In deze workshop leer je net zo vlot en bewegelijk te schilderen als de beroemdste schilder van Haarlem. Stap achter de schildersezel en maak zelf een portret onder begeleiding van een ervaren museumdocent. Voor iedereen vanaf zes jaar!

De workshops zijn in Studio H, Frans Hals Museum Hof op 20, 21, 24, 26, 27 en 28 oktober om 14:00. Zaterdag 27 oktober is er een extra workshop om 11:00. Een ticket voor de workshop koop je aan de balie op de dag van de workshop voor € 2 per persoon, exclusief geldig toegangsbewijs. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers, dus reserveer snel via meet@franshalsmuseum.nl

Familierondleidingen
Maak tijdens de familie-instaptour kennis met beroemde schilders die goed keken naar het werk van Frans Hals. Een museumdocent leert je ook om anders te kijken; naar kunst én elkaar! Door anders te kijken, zie je veel meer! Een ticket voor de familietour koop je aan de balie op de dag van de rondleiding voor €5 exclusief geldig toegangsbewijs. Kinderen mogen gratis mee! Er is plaats voor maximaal 15 personen, dus wees op tijd! De tours zijn op 24 en 26 oktober om 15:30 en 14:00.
Liever zelf op stap? Dat kan ook! Ons nieuwe, gratis verkrijgbare familie-boekje maakt je bezoek nóg leuker!

Frans Hals en de Modernen
De langverwachte en spraakmakende tentoonstelling Frans Hals en de Modernen is deze week geopend. Voor het eerst zijn werken van moderne meesters te zien naast de schilderijen van Frans Hals. Moderne schilders zagen Hals als hun idool en probeerden zijn stijl zo goed mogelijk te kopiëren. Hoe groot de invloed van Hals op de moderne schilders was, toont deze tentoonstelling o.a. met werken die eenmalig in Nederland te zien zullen zijn en met topstukken die voor het eerst terugkeren naar hun geboortegrond. De tentoonstelling loopt t/m 24 februari 2019.

Meer informatie
Kijk op franshalsmuseum.nl/kalender voor meer informatie over de activiteiten.
Exclusief entree

Informatie

Deze activiteit vond het laatst plaats op
zondag 28 oktober 2018

14:00 - 16:00

4 - 12

gratis

gratis

gratis (uitgangspunt 1 kind en 1 ouder)

binnen

Mogelijk wordt dit kinderuitje ook op een andere dag of tijdstip aangeboden.
Kijk in de uitladder voor een actueel aanbod van kinderuitjes in de omgeving van Haarlem

Contact & Openingstijden

Contact gegevens

Groot Heiligland 62
2001 DJ Haarlem-Centrum

office@franshalsmuseum.nl
www.franshalsmuseum.nl
023 5115775


Openingstijden

maandag:gesloten
dinsdag:11:00 - 17:00
woensdag:11:00 - 17:00
donderdag:11:00 - 17:00
vrijdag:11:00 - 17:00
zaterdag:11:00 - 17:00
zondag:12:00 - 17:00

Uizonderingen

Uitzonderingen;
Geopend op Tweede Paasdag, 5 mei, Hemelvaart en Tweede Pinksterdag van 12 – 17 uur
25 december en 1 januari gesloten

Plattegrond


Hier vind je leuke uitjes en ondernemers die iets doen voor of met kinderen in de regio Haarlem

dekleineladder.nl is ontwikkeld en wordt uitgegeven door Ginolica | Oplossingen voor het web.