H. De Vries Boeken

Musea & Ontdekken

Kinderboekenweek 2015


De activiteit 'Kinderboekenweek 2015' van H. De Vries Boeken wordt u aangeboden door dekleineladder.nl uit Haarlem

Raar, maar waar!

De Kinderboekenweek 2015 vindt plaats van woensdag 7 oktober tot en met zondag 18 oktober. Met het thema 'raar, maar waar!' duiken wij dit jaar in de wereld van natuur, wetenschap en techniek.

Het Kinderboekenweekgeschenk Per ongelukt! is geschreven door Simon van der Geest. Hij won tweemaal een Gouden Griffel: in 2013 voor zijn jeugdroman Spinder en in 2011 voor zijn Odyssee-bewerking Dissus. Het Kinderboekenweekgeschenk is tijdens de Kinderboekenweek verkrijgbaar in de boekhandel, bij aankoop van ten minste € 10,- aan kinderboeken. Mies van Hout heeft Speeltuin geschreven, het Prentenboek van de Kinderboekenweek.

Per ongelukt! - Simon van der Geest:
Stel, je moeder zit in de gevangenis, maar ze is onschuldig. En die gevangenis staat op een streng bewaakt eilandje in de Waddenzee. En je vader, daar heb je ook niets aan, want die zit de hele dag te gamen. Wat doe je dan? Dan bedenk je een onwaarschijnlijk bevrijdingsplan. Tenminste, dat doet Ro. Samen met zijn vrienden Archie en Lela begint hij in een afgelegen schuur aan een fantastische uitvinding te werken. Want soms moet je iets doen wat niemand ooit gedurfd heeft, hoe gevaarlijk en onmogelijk het ook is...

Speeltuin - Mies van Hout:
Mies van Hout neemt je mee op een tocht door de wonderlijkste werelden. Klauter op je vingertoppen mee door de bomen, zoek je weg over de krokodillenrivier en dwaal rustig door de bramentuin. Kijk uit voor de afgrond! Geen nood, we springen gewoon van wolk naar wolk en roetsjen daarna van de berg. Durf jij vervolgens door de grot en dan héél stilletjes langs het monster? Dan zijn we er bijna.... Al zoekend, dwalend en puzzelend doet Mies van Hout je in dit Prentenboek van de Kinderboekenweek vergeten waar je ook al weer naartoe op weg was, zoveel is er te zien en beleven. En op iedere pagina sluit een nieuw vrolijk dier zich aan bij de stoet. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek is er een om opnieuw en opnieuw doorheen te springen en klauteren.

Ook dit jaar organiseert H. de Vries Boeken weer bruisende activiteiten voor kinderen tijdens de Kinderboekenweek.

Op de eerste zaterdag van de Kinderboekenweek krijgen we bezoek van de bekende schrijfster Carry Slee. Zij schreef het nieuwe boek Kapot, waar ze uit voorleest en dat ze zal signeren. Verder is het mogelijk om workshops te volgen, waarbij je leert hoe je een boek schrijft en hoe je experimenteert als Einstein.

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar Raar maar waar. Bij H. de Vries Boeken vind je de leukste boeken vol weetjes en feitjes, net als de nieuwste kinderboeken. Simon van der Geest schreef het Kinderboekenweekgeschenk, dat je ontvangt bij een uitgave van € 10,- aan kinderboeken.

Dagelijks vanaf 7 oktober 2015 t/m 18 oktober 2015

Informatie

Deze activiteit vond het laatst plaats op
zondag 18 oktober 2015

12:00 - 17:00

0 - 12

gratis

gratis

gratis (uitgangspunt 1 kind en 1 ouder)

binnen

Mogelijk wordt dit kinderuitje ook op een andere dag of tijdstip aangeboden.
Kijk in de uitladder voor een actueel aanbod van kinderuitjes in de omgeving van Haarlem

Contact & Openingstijden

Contact gegevens

Gedempte Oude Gracht 27
2011 GK Haarlem-Centrum

info@devriesboeken.nl
www.devriesboeken.nl
023 – 5319458


Openingstijden

maandag:12:00 - 18:00
dinsdag:10:00 - 18:00
woensdag:10:00 - 18:00
donderdag:10:00 - 18:00
vrijdag:10:00 - 18:00
zaterdag:10:00 - 18:00
zondag:12:00 - 17:00

Plattegrond


Hier vind je leuke uitjes en ondernemers die iets doen voor of met kinderen in de regio Haarlem

dekleineladder.nl is ontwikkeld en wordt uitgegeven door Ginolica | Oplossingen voor het web.